menu Home
Radio Nieuws

Rico van Amstel komt dagelijks met radioshow ‘Oud is Goud’ op Ridderkerk FM

Paul | 21 oktober 2023

Rico van Amstel begon zijn radio-actieve bestaan van lokaal en publiek naar regionaal, nationaal en zelfs internationaal, commercieel was Rico in de jaren die volgde een vaste waarde in programmeringen.

In de jaren 90 bij Stadsradio Rotterdam, wat in die dagen gold als de grootste lokale omroep van Nederland. Een tijdlang was dit zelfs de best beluisterde radiozender in het Rijnmondgebied, een verdere basis werd gelegd bij Stadsradio Den Haag, City FM Amsterdam en Radio NRG.

In de jaren daarna heeft hij programma’s gepresenteerd bij stations zoals Baja Radio, Coastline FM (regionaal), Hotradio (regionaal), Radio 8FM (regionaal), Radio Decibel (Heilo), Falcon Radio (regionaal), Den Haag FM, Regio FM, Radio Mi Amigo, JAMM FM, Smart FM/LINQ FM, Holland FM Spanje, Loopreizen Radio en 4EVER49 Radio (landelijk)

In 2023 werd Rico gevraagd voor de Summer Party, een evenement waar veel DJ’s aan hebben meegewerkt zoals Bart van Gogh, Martin Stoker, Jeroen Drogt, Dave Donkervoort etc. Een leuk evenement en was te beluisteren in de zomer op verschillende radiostations.

Tegenwoordig maakt Rico van Amstel een random radioshow Oud is Goud waar Elly van Loenen (NPO, Talpa, Radionieuws/Voiceover) ook deel van uit maakt. In het programma komt Elly voorbij met de feitjes van de dag en de verjaardagskalender.

Rico is een radioman in hart en nieren en is door de jaren heen binnen de radiowereld met succes in vele functies actief geweest. Naast presentator, was hij bij verschillende radiostations ook actief als Station Manager, Programmaleider, Music Director en Station Voice. Daarnaast produceert hij commercials, promo’s en jingles, is hij professioneel stemacteur en voice-over, coacht DJ’s en is hij pro-tools professional.

In de jaren 90 verzorgde Rico drive in shows voor Mouse Music Service (Mouse Bookings), waar hij discoshows voor o.a. Radio 538, Veronica, Tros, Sanyo en Radio 10 Gold presenteerde.

Oud is Goud beluister je elke werkdag tussen 18:00 en 19:00 uur.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.