menu Home
Blog

De belevenissen van een (kanker)patiënt.

Paul | 31 december 2022

door Corine Stolk

Het afgelopen jaar heb ik hier een aantal epistels kunnen en mogen aanleveren over de belevenissen van een (kanker)patiënt.

Inspiratie te over op dat moment met drie ziekenhuisopnames achter elkaar.

Iedere keer trof ik wel één of meerdere patiënten aan die het meer dan waard waren om een stukje aan te wijden.

Daarna volgde een langdurig chemotraject met een groot scala aan medepatiënten, behandelingen en met wisselende resultaten en uitkomsten.

Bij mij is het in zoverre goed uitgepakt dat de boel zich keurig netjes heeft  gestabiliseerd.

Intussen zijn we overgestapt op alweer een hormoonkuur.
Die zorgde in eerste instantie voor de nodige commotie, de tumormarker ging als een tierelier omhoog.

Gelukkig was het maar “een” marker en wat als een tierelier omhoog kan, kan ook weer gewoon als een plumpudding in elkaar zakken en dat is gebeurd.

Het was wel een ander soort opvlieger dan op voorhand werd ingecalculeerd en die andere opvliegers zijn tot op heden uitgebleven.

Tja, en op dit moment zitten we in een fase waarin er om de twee maanden een controle plaatsvindt en het resultaat daarvan telefonisch wordt doorgenomen.

In dat opzicht weinig belevenissen, maar vooralsnog wel goede resultaten en dat geeft de burger moed om vol enthousiasme het nieuwe jaar in te stappen.

Dat zal een jaar worden met weer andere belevenissen, gewoon omdat ik al een aantal bijzondere dingen gepland heb staan, zoals o.a. een ontmoeting met Billie en het aanstaande afscheid van Keppie.
Tot slot: bedenk goed dat ziek worden of zijn en/of een ziekenhuisopname in de regel geen keuze is, het overkomt je op enig moment, maar gestunt met (illegaal) vuurwerk is wel een keuze en onlangs is weer eens gebleken, zelfs in ons wonderschone Ridderkerk, hoe dramatisch en fataal dat soms ook vooral voor anderen kan uitpakken.

Dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat jij en alle anderen in je nabijheid een veilige overstap kunnen maken naar het jaar 2023.

Tot later.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.