menu Home
AlgemeenBlog

Bezoek aan het capitulatiemuseum Johannes Postschool

Paul | 5 maart 2023

ingezonden:

Het stond al enige tijd op mijn to-do-lijstje, en gisteren is het er eindelijk van gekomen: een bezoek aan het capitulatiemuseum Johannes Postschool te Rijsoord. Uiteraard had ik mijn komst, net als de andere aanwezigen van tevoren aangemeld. Monique, Marcel en Ad vormden deze middag het ontvangstcomité en hadden de koffie en thee al klaargezet. 

Er was een mooi programma samengesteld. Het begon met een stukje inleiding en uitleg in een van de klaslokalen van de school. Daarna werd de film “Het bombardement van Rotterdam” in het koepeltheater van het planetarium vertoond. Zowel de locatie als de film waren uitermate indrukwekkend. Vervolgens ontvingen we een toelichting in het zogenaamde capitulatielokaal. De personen die destijds daarbij aanwezig waren, kwamen als het ware weer tot leven. Dat komt omdat de setting van destijds tot in detail is weergegeven. Dit was uitermate boeiend om te zien. Tot slot werd er nog een reis in de tijd gemaakt.

Waarheen? Dat laat zich raden. Kers op de taart voor mij was dat ik ook nog geconfronteerd werd met een stukje vakmanschap van ons familiebedrijf. Mooi om zo je achternaam tegen te komen.

Ik heb een geweldige middag gehad, ben diep onder de indruk van datgene wat Ad Los in de loop der jaren heeft opgebouwd en hoe hij met bevlogenheid ons heeft meegenomen in een belangrijk deel van de Vaderlandse geschiedenis.

Wesley Wilschut

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.