menu Home
Algemeen

Vredehof – een ingezonden brief

Paul | 18 december 2022

INGEZONDEN BRIEF

Over onheuse bejegening geschreven.

Woensdag 8 januari 2020 was ik voor een begrafenis naar Vredehof gekomen en daaraan voorafgaand ontdekte ik dat het grafmonument van mijn ouders was verdwenen.

In het kantoortje werd mij, na raadpleging van het computersysteem en een enkele ordner, o.a. verteld dat ik in maart 2019 afstand gedaan zou hebben van het graf en dat er een jaar voorafgaand aan die beslissing een stekertje bij zou hebben gestaan.

Een stekertje is een bordje met een tekst als “wil de rechthebbende/belangstellende contact opnemen met …”.

Uit de opgevraagde en inmiddels ontvangen Woo-documentatie blijkt dat het graf van mijn ouders op 7 maart 2019 is komen te vervallen.

Op 23 april 2019 is de stenenverwijderaar aan de slag gegaan, en zijn declaratie volgde op 3 mei 2019.

Voorts blijkt uit de documentatie dat een ambtenaar op 5 juni 2019 een mailtje aan een andere ambtenaar heeft verzonden met het verzoek een stekertje bij het lege graf van mijn ouders te plaatsen.

Er zou namelijk sprake zijn van een vergelijkbare situatie als die bij een ander graf.

Het college van B&W heeft dan ook besloten dat daar een stekertje bij moet komen te staan en afhankelijk van de reactie hetzelfde moet worden gehandeld, te weten het grafrecht weer op naam stellen en een nieuw gedenkteken verzorgen.

Tja, en als je dan weet dat er op 19 maart 2013 een vergunning is afgegeven waarop ik als rechthebbende van het graf van mijn moeder vermeld sta, dan kun je wel concluderen dat er iets behoorlijk verkeerd is gegaan en dat de verbazing en het ongeloof op of na 8 januari 2020 door betrokken ambtenaren en/of politieke ambtsdragers verre van oprecht is geweest.

Corine Stolk

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

  1. Clementine

    19 december 2022 at 15:05

    Verschrikkelijk, dat zoiets kan gebeuren. Ik zou iedereen die hiermee temaken hebben belasten met een aangifte. Ik weet je krijgt je dierbaren niet ermee terug maar vechten zou ik🙏🙏🙏🙏. Maar kunnen ze bewijzen dat de stoffelijke resten daadwerkelijk zijn geruimd? Of alleen de steen? Ik zou erop aandringen om het graf teopenen voor verder onderzoek. Ik wens de fam veel sterkte en kracht toe, intens verdrietig. Dit kan en mag niet gebeuren. Heb zelf 11 jaar in de uitvaart gewerkt. Gemeente Ridderkerk doe er iets mee?
    Mvg Clementine

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.