menu Home
Advertorialcultuur

Winterfestival met Muziekschool Ridderkerk

Paul | 6 december 2022

Muziekschool Ridderkerk verzorgt een cultureel programma op de schaatsbaan om tijdens de koude winterdagen op te warmen. Met een heerlijke muziekavond op dinsdag 20 december en fotografieworkshops op woensdag 21 december wordt het gegarandeerd feest.

Het Winterfestival is door omstandigheden uitgesteld in 2020 én 2021. Des te meer reden om het  feestelijke programma met trots te presenteren, georganiseerd in samenwerking met Stichting de Schaatsbaan en diverse culturele partners.

Muzikaal spektakel

Tijdens de Muziekavond op 20 december van 20:00 tot 22:00 uur van Muziekschool Ridderkerk geniet je van de lekkerste (kerst)nummers gespeeld door ToBe BigBand, onder leiding van Floris Windey.

De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van Guus Bok, bekend om zijn showmanschap, muzikaliteit en enthousiasme. Guus was jarenlang de huisband van het televisieprogramma ‘De Eretribune’ van ESPN en schreef onder andere het Ridderkerklied. Tijdens deze winterse avond bundelen ze hun krachten; het belooft een feestelijke avond!

De Muziekavond is gratis toegankelijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op: schaatsbaanridderkerk.nl/evenementen

Fotografieworkshop

Lokale fotograaf Mark Isarin geeft 21 december tijdens het festival fotografieworkshops voor volwassenen op de schaatsbaan. De nadruk ligt op het vastleggen van bewegende onderwerpen en ‘artistiek bewogen’ beelden, om zo de creatieve kant van fotografie te leren kennen. Van 10.30 tot 12.15 en van 13.15 tot 14.45 uur zijn de workshops te volgen. Om 11.30 uur is er zelfs een schitterend optreden te zien van Kunstschaatsster en Nederlands kampioen Josefine Boer, die de cursisten zullen fotograferen!

Deelname aan de workshop kost 5 euro per persoon per workshop, inclusief koffie/thee. Aanmelden is nodig en kan bij Roxanne via projectbureau@sce.nu of aan de balie bij Facet, Schoutstraat 5 te Ridderkerk.

Deze fotografieworkshops zijn onderdeel van het beweegproject DansMEE 60+ en worden georganiseerd door Facet Ridderkerk en Muziekschool Ridderkerk. DansMEE 60+ wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de subsidie ‘Cultuur voor iedereen’ van de gemeente Ridderkerk.

WInterfestival Mark Isarin
Winterfestival Guus Bok_solo

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.