menu Home
Algemeencultuur

Splinter Chabot in Bieb Alblasserdam

Paul | 14 juni 2024

Gisteren was het eindelijk zover: Splinter Chabot hield een lezing in een volgeboekte bibliotheek in Alblasserdam. De aanwezigen genoten zichtbaar van een uiterst vermakelijke avond.

Splinter Chabot, bekend als programmamaker, presentator en vooral als auteur van de bestseller “Confettiregen”, deelde het verhaal van zijn coming-out en de daaropvolgende reis. Hij betrok de toehoorders bij de verhalen uit zijn boek en gaf een kijkje in het familieleven van de ‘Chabotten’, met zowel grappige anekdotes als serieuze en gevoelige thema’s. Er waren verhalen over het ‘kerstbomenbos’ van zijn moeder, de ‘schrijversregen’ van zijn vader en Splinters eerste stappen als schrijver. Het was een avond vol humor en soms reflectie. Na afloop vormde zich een lange rij voor het kopen van het boek, een handtekening of een selfie met Splinter, die voor iedereen tijd maakte.

Ook voor de organisatoren van bibliotheek AanZet in Alblasserdam was het een spannende avond. Het was de eerste keer dat zij een lezing organiseerden en hoewel ze hoopten op een vol huis, overtrof het succes hun verwachtingen. De bibliotheek ontving ook lof voor de goed verzorgde avond, met bij aankomst koffie of thee en iets lekkers, en na de lezing water of frisdrank. De bibliotheek Alblasserdam overweegt al een volgende lezing.

Ridderkerk FM Regionaal heeft van Chabot de belofte gehad om deel te nemen aan het programma Uitgelezen AanZet, dat ook vanuit de bibliotheek in Alblasserdam wordt uitgezonden.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.