menu Home
Sport

Rijsoord geeft winst uit handen

Paul | 13 april 2024

door Wim de Rooij

Rijsoord heeft zaterdagmiddag in Capelle aan den IJssel tegen CVV Zwervers een zekere winst uit handen gegeven. In de laatste zeven minuten van de officiële wedstrijd boog de thuisploeg een 0-2 achterstand om in een gelijkspel. Daaraan hadden zowel CVV Zwervers als Rijsoord niets, want er zijn meer punten nodig om de gevreesde nacompetitie en mogelijke degradatie te ontlopen. De wedstrijd van zaterdagmiddag en ook de komende vier wedstrijden zijn voor meerdere ploegen finalewedstrijden, want geen enkele ploeg is zeker van zijn huidige positie.

De boodschap was voor beide ploegen voorafgaande aan de wedstrijd duidelijk. Er moest gewonnen worden om een beetje afstand te nemen van de gevarenzone, wat een nacompetitie zeker is. Rijsoord staat op de vijfde plaats van onderen en zowel Pelikaan als Spirit hebben een wedstrijd minder gespeeld en kunnen bij winst Rijsoord voorbijgaan of op gelijke hoogte komen. CVV Zwervers zit in eenzelfde positie en dus waren voor de Capellenaren deze zaterdagmiddag de punten ook heel erg belangrijk.

Binnen een minuut

Rijsoord begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling en kon al binnen een minuut de eerste treffer verwelkomen. Bij de eerste de beste aanval van Rijsoord ging Anass Rachidy over rechts door en trok de bal voor. Francesco Messina rondde de voorzet netjes af; 0-1. Een prachtig begin voor de Kraaien en een deceptie voor Zwervers. Het antwoord was hierna aan de thuisploeg, die op zoek moest gaan naar de gelijkmaker. Echter het tempo lag veel te laag en ook waren de passes onzuiver. Dat maakte het voor de verdediging van Rijsoord wel makkelijk en echt gevaarlijk werd CVV Zwervers nooit. Het irriteerde de spelers van de thuisploeg kennelijk wel zodanig dat zij overtredingen niet schuwden. Vooral Lulu Statia was hiervan regelmatig het slachtoffer. De verder goed leidende scheidsrechter Ron Collé trad hiertegen onvoldoende op. In de tweede helft zou hij meer gele kaarten trekken, maar dan vooral om pietluttige overtredingen en deed hij de zware overtredingen met alleen een vrije schop af. CVV Zwervers deed wat het kon, maar het tempo bleef veel te laag om Rijsoord echt ongerust te maken. Aan de andere kant kreeg Rijsoord nog een levensgrote kans toen Casper Gerritse Francesco Messina in de gelegenheid stelde de tweede treffer van Rijsoord aan te tekenen. Zijn schot ging echter hoog over. Kort voor de rust nog een akkefietje à la Excelsior-Volendam, maar Collé deed het af met twee gele kaarten.

In het begin van die tweede helft eenzelfde wedstrijdbeeld. Een aanvallende thuisploeg en Rijsoord afwachtend en aanvallend daar waar mogelijk. Ook in deze tweede helft weer een opvallende rol voor de assistenten van de scheidrechter. Eerst was het Cor Kortlever, die een kansrijke uitval van Rijsoord ten onrechte voor buitenspel afvlagde en wat door de scheidsrechter werd gehonoreerd. Aan de andere kant liet hij Kees van der Duijn Schouten gewoon staan, terwijl ook in dit geval voor buitenspel werd gevlagd. Het blijft moeilijk voor een scheidsrechter om de club-assistenten onvoorwaardelijk te vertrouwen, maar laat het in ieder geval weten waarom je een vlagsignaal niet opvolgt. Een laat een assistent niet als een peuter staan. Ook kenmerkte dit eerste kwartier zich weer door harde overtredingen en het is verbazingwekkend dat er geen spelers geblesseerd het veld hebben moeten verlaten. Met iets minder dan een half uur te spelen was er een eerste echte kans voor de thuisploeg, maar de verdediging van Rijsoord klaarde de klus probleemloos. In de rebound redde Kevin Versteeg prima, maar Rijsoord kon direct daarop uitbreken en het was verdediger Vince van Nes, die op avontuur ging. Hij zette één van de verdedigers van CVV Zwervers op het verkeerde been om vervolgens ook doelman Devin van Opstal kansloos te laten; 0-2. Rijsoord zat op rozen. De thuisploeg begon echter uit een ander vaatje te tappen, wisselde enkele malen en drong steeds meer aan. Rijsoord kwam er nog nauwelijks uit en met nog een kleine twintig minuten was er een eerste waarschuwing, toen Fouad Musaui op de paal schoot. Maar Rijsoord hield de gelederen gesloten, echter moest zeven minuten voor het einde toch capituleren op een zondagsschot van de thuisploeg. Een misverstand tussen één van de verdedigers van Rijsoord en de prima keepende Jesse Verveer zorgde ervoor dat de bal in de linkerhoek van het doel kon rollen. CVV Zwervers rook bloed en nog eens twee minuten was de stand gelijk door een doelpunt van Niels Ambtman. In de blessuretijd was het daarna prijsschieten, maar de echte zuiverheid ontbrak bij de aanvallers van Zwervers. Het dichtste bij een doelpunt was Samir Hattit, maar zijn schot ging via de lat over. Jammer dat Rijsoord de voorsprong niet kon vasthouden, maar op basis van het laatste kwartier mogen de Kraaien in hun handen knijpen dat het geen nederlaag is geworden.

Het blijft ongemeen spannend in de 2de klasse F van Zuid 1, want vanaf plaats zes zijn er zes ploegen die nog geenszins zeker zijn dat zij het extra staartje van de competitie in de vorm van een nacompetitie ontlopen. En laat op die zesde plaats nu net Alexandria ’66 staan en dat is de ploeg, die Rijsoord volgende week aan de Vlasstraat ontmoet. In Rotterdam werd het in de slotseconden een overwinning voor de Kraaien en hopelijk worden er ook nu weer drie punten uit het vuur gesleept. Trainer, technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Jesse Verveer – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb – Francesco Messina (74. Michael Harding) – Lulu Statia – Danny Haasdijk – Casper Gerritse (73. Enrique Edomaruse) – Anass Rachidy.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.