menu Home
Politiek

Zoetermeerse wethouder Ingeborg ter Laak kandidaat voor Europees Parlement

Paul | 8 april 2024

Zoetermeer, 27 maart 2024 – Ingeborg ter Laak, sinds 2018 wethouder van Zoetermeer en gepassioneerd pleitbezorger voor gelijke kansen, is tijdens het CDA-congres verkozen als kandidaat voor het Europees Parlement namens het CDA. Ze neemt met trots de tweede positie in op de kieslijst.

“Ik ben vereerd dat ik, namens het CDA, het vertrouwen krijg om als kandidaat voor het Europees Parlement te gaan werken aan een fatsoenlijk Europa. Ik verheug me erop me in te gaan zetten voor een Europa van solidariteit, samenwerking en verantwoordelijkheid. Mijn ervaring en toewijding aan gelijke kansen zal ik op Europees niveau inzetten, met oog voor zowel de huidige als toekomstige generaties. Samen kunnen we een veilige en welvarende toekomst voor alle Europeanen waarborgen,” aldus Ter Laak.

Omzien naar elkaar
Ter Laak heeft zich als wethouder in Zoetermeer ingezet voor het aanpakken van kansenongelijkheid en het bevorderen van gelijke kansen voor iedereen. “Als wethouder geloof ik echt in omzien naar elkaar, dat je het samen moet doen. Zorgen dat iedereen zo goed mogelijk mee kan doen,” aldus Ter Laak. Met dezelfde drive en waarden wil zij nu in Europa aan de slag. “Veel beleid wordt in eerste instantie in Europa bepaald. Het leeuwendeel van wat ik hier uitvoer is in Brussel bedacht. Tal van mijn portefeuilles hebben direct met Europa te maken, zoals asiel. Wil je echt grip krijgen op migratie dan kan je dat niet in Zoetermeer regelen, dat zal echt samen met de buurlanden moeten.” Ook een onderwerp als fijnstof, waar Ter Laak als wethouder gezondheid veel mee te maken heeft, is moeilijk lokaal aan te pakken. “Dat moet je doen samen met de landen om je heen. Luchtkwaliteit en fijnstof speelt natuurlijk ook lokaal, maar het valt niet lokaal op te lossen.”

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats op 6 juni 2024. Tijdens het recente congres is Tom Berendsen voorgedragen en unaniem verkozen als lijsttrekker voor het CDA.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.