menu Home
Sport

Spanning bij handballers naar hoogtepunt

Paul | 8 april 2024

door Hans Muntz

Met nog één ronde te gaan stijgt de spanning in de hoofdklasse C naar het absolute hoogtepunt. Zowel Hercules als ook Saturnus’72 wonnen hun wedstrijd. Saturnus met 34-24 van WPK/Westlandia en Hercules met 19-29 bij Roda’71. Beide ook met een verschil van 10 doelpunten zodat in de stand niets wijzigt. Beide 30 punten uit 19 wedstrijden. Het doelsaldo van Saturnus is één doelpunt beter.

Zaterdagavond was de spanning bij de handballers van Saturnus’72 voelbaar. Met de wetenschap dat Hercules pas zondag speelde had de ploeg maar één opdracht. Winnen en veel doelpunten maken. Het ging dan ook in het begin van een leien dak. Met 12 minuten stond het 8-0 en leek het een eenvoudige avond te worden. Verdedigend was Mark Tikkel in het doel niet te passeren en aanvallend viel het éne mooie doelpunt na het andere. Maar de race om doelpunten kende ook zijn keerzijde. De drang om doelpunten te maken sloeg wat door. Het werd wat onzorgvuldiger wat dan weer leidde tot balverlies. Westlandia kwam terug tot 10-6. Ook de soms wat warrige leiding van het scheidsrechters duo Hartman – Westers hielp beide ploegen niet om er een goede wedstrijd van te maken. Na de rust (15-10) ging de jacht naar doelpunten weer verder. In de 17e minuut stond het 26-19 waardoor het verschil weer opliep. Westlandia irriteerde zich aan de drang van Saturnus naar doelpunten en ging zich wat harder verdedigen. Dit resulteerde weer in diverse tijdstraffen. Uiteindelijk stond het scorebord na twee keer dertig minuten op 34-24.

Aan één voorwaarde voor een kampioenschap was voldaan. Winnen en doelpunten maken. Voor de andere voorwaarde, het resultaat bij Roda’71 – Hercules moest worden gewacht tot zondag. De ploeg uit Rijswijk maakte geen fout en won met 19-29. Hierdoor ontstaat er dit weekend een bijzondere situatie. Saturnus speelt zaterdag om 18.00 uur bij Heerle in Wouw. Ook hier geld weer dat er gewonnen moet worden met het liefst zoveel mogelijk doelpunten verschil. Hercules kan op zijn gemak afwachten en kijken naar het resultaat in Brabant. Zij spelen zondag zelf in eigen zaal om 14.20 uur tegen Twist en met de wetenschap aan welke voorwaarde moet worden voldaan voor het kampioenschap. “Eigenlijk is dit competitievervalsing”, reageerde coach Remco de Jong na afloop. “Deze wedstrijden hadden op het zelfde tijdstip gespeeld moeten worden. Dit is heel vervelend. Maar het is zoals het is. Er ligt maar één opdracht en dat is winnen en dan kijken wat de concurrent doet”.

Foto’s: Vishal Hartmans

Jordie Loo in de aanval
Mark Tikkel was bijna onverslaanbaar

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.