menu Home
Sport

RVVH wint overtuigend van Zwaluwen

Paul | 7 april 2024

door Theo Leenheer

Een prima spelend RVVH won deze middag na een ruststand van 1-0 met de overtuigende cijfers van 4-0 van runner-up Zwaluwen uit Vlaardingen. 

De nummer drie van de ranglijst uit Vlaardingen had weinig in te brengen deze middag. Al in het eerste kwartier was RVVH dichtbij een treffer. Eerst volleyde Gino Stolk een corner van links snoeihard rakelings naast en even later was het de ontsnapte Shamir de Jesus die de paal raakte. Ook een gevaarlijke schuiver van Guytano dos Santos ging maar net voorlangs. Dat gebeurde niet na ruim een half uur. Toen was een harde pegel rechts in de zestien van diezelfde Dos Santos die zijn eindbestemming vond in de verre benedenhoek, 1-0. Zwaluwen stelde daar maar weinig tegenover. Alleen de af en toe gevaarlijk opduikende Gerson Pisas was tegen de rust vanaf links gevaarlijk maar schoot de bal uiteindelijk over. Ruststand 1-0 derhalve.

Na de rust een kalm begin van de tweede helft. RVVH combineerde goed en het verwachte offensief van Zwaluwen ontbeerde ieder gevaar. Na een kwartier kreeg Gino Boers een kopkansje, maar ontbrak de kracht om echt gevaarlijk te worden. Net binnen de 20 minuten leek RVVH de wedstrijd te beslissen. Na een goede actie van Stolk over links werd de bal door hem richting het centrum voorgegeven waar Zwaluwen speler Valdo Spencer de bal ongelukkigerwijs binnen werkte in het voor hem verkeerde doel, 2-0. Een soevereine voorsprong nu voor de Ridderkerkers, die steeds meer uitstraalden dat er deze middag niets viel te halen voor de tegenstander. Een gevaarlijke vrije trap net buiten de zestien van Giornny Victor dos Santos ging maar net over, waar aan de andere kant namens de thuisclub Dos Santos de ver voor zijn goal staande keeper Mark van Es trachtte te verrassen. De keeper was net op tijd terug om de bal te redden. Dos Santos bood daarna de ingevallen Patrick Lopes Martins da Veiga nog een kans maar zijn inzet was te zwak. Aan de andere kant was O’Neal Maatsen na een gelukkige doorloopbal bijna succesvol, de bal rolde net naast. Ook Jazzy Adams kreeg een kans maar schoot de voorzet van rechts over. Zes minuten voor tijd besliste RVVH definitief de wedstrijd. Een snelle tegenstoot met Lopes Martins da Veiga deed de bal via de linkerkant belanden bij de zojuist ingevallen Laurens de Witte die in het centrum opdook en overtuigend de 3-0 liet aantekenen. RVVH had Zwaluwen op de knieën en zag in de blessuretijd de score nog opgevoerd worden toen de weggestuurde Stolk alleen op keeper Van Es afging en beheerst wist te scoren, 4-0. Daarna blies de goed leidende (invaller)scheidsrechter M. ter Velde direct voor het einde en kon RVVH drie verdiende en belangrijke punten bijschrijven.

RVVH – Zwaluwen 4-0 (1-0)

32. Dos Santos 1-0
64. Spencer (eigen doelpunt) 2-0
84. De Witte 3-0
90+2. Stolk 4-0

Scheidsrechter Ter Velde gaf geel aan Dragon (RVVH) en Belchior (Zwaluwen).

Opstelling RVVH:

Nikolic, Proost, Alberto, Steketee, Dragon, Merencia (82. De Witte), Niamut, Dos Santos, De Jesus (55. Pires Tavares), Boers (75. Lopes Martins da Veiga) en Stolk. 


Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.