Slikkerveer loopt onnodige nederlaag op tegen LMO

Paul | 4 maart 2024

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 2 maart 2024 speelde Slikkerveer op het eigen Reijerpark tegen het Rotterdamse LMO. Trainer Gijs Zwaan kon niet beschikken over Bas Mulder, Robert Kosten, Aaron Plaizier en Patrick Werkhoven.

Meteen al in de openingsfase zette Slikkerveer de aanval in. In de eerste minuut schoot Sem Meulsteen uit de rebound van een corner naast het doel. Vijf minuten later moest Ricardo Kieboom al in actie komen na laconiek uitverdedigen van Denno Stoffels, waardoor LMO haar eerste kans kreeg. In de elfde minuut pakte Ronald Capelle de bal af van een verdediger en stoomde op langs de linkerflank. Zijn voorzet op Sem Meulstee was op maat, maar het schot ging voorlangs. Rond de twintigste minuut werd Jesse Ringlever op de rand van de zestien goed aangespeeld, maar ging zijn schot naast. Vier minuten later verdiende Slikkerveer de openingstreffer na een zeer fraaie aanval over meerdere schijven. Eindstation Jochem Kouwenhoven schoot de bal echter net over het doel. In de 27ste minuut konden de supporters van Slikkerveer wel juichen. Via enig fortuin belande de bal bij Mike van Dongen in de zestien. Met een fraaie lob verschalkte hij LMO-doelman Helstone: 1-0. Daarna volgden nog een paar kleine kansen voordat Slikkerveer in de voorlaatste minuut voor rust haar voorsprong had moeten verdubbelen. Vanuit een dubbele één-twee tussen Ronald Capelle en Sem Meulstee schoof laatstgenoemde de bal net naast. De laatste kans voor rust was voor Romain van Bruggen, maar zijn vrije trap ging over het doel.

In de openingsfase van de tweede helft was het meteen LMO dat druk zette op de defensie van Slikkerveer. Dat leverde binnen een minuut meteen resultaat op, want slordig uitverdedigen leverde Angelo Lopes een kans op die hij meteen benutte: 1-1. Waar het voor rust Slikkerveer was dat domineerde, daar leek het na rust andersom te draaien. Een schot van LMO ging eerst nog naast voordat ook Slikkerveer pas haar eerste kans kreeg na rust in 53ste minuut. Ronald Capelle was langs zijn tegenstander geflitst en legde terug op Mike van Dongen. Zijn inzet verdween net over de kruising. Daarna volgde LMO weer met een aantal kansen op rij. Ricardo Kieboom tikte daarbij nog een keer een bal knap corner. Pas in de 67ste kon Slikkerveer het doel van LMO weer onder vuur nemen. Mike van Dongen schoot hard en hoog in de korte hoek, maar Helstone pakte de bal. Negen minuten voor tijd profiteerde LMO optimaal van een te korte terugspeelbal van Romain van Bruggen op Ricardo Kieboom. Ivan Semedo de Carvalho zat er goed tussen en kon daarna eenvoudig de bal in een leeg doel schieten: 1-2. LMO was door het dolle heen. Slikkerveer probeerde er nog een gelijkspel uit te slepen. In blessuretijd was Ronald Capelle daar zelfs nog dichtbij, maar zijn schot van dichtbij ging voorlangs. Zodoende bleef het bij 1-2 en was LMO de verdiende winnaar, want bij Slikkerveer liep het vandaag allemaal net niet.

Aankomende zaterdag 9 maart speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij koploper Fc Binnenmaas.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Denno Stoffels, Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vugt, Jesse Ringlever (84 – CJ Guzman), Mike van Dongen, Ryan van Dongen, Sem Meulstee, Ronald Capelle en Jochem Kouwenhoven (61 – Sem Seifi).

Foto’s: Roelie ’t Jong