Slikkerveer met 0-2 eenvoudig langs Strijen

Paul | 12 februari 2024

door Arjan ’t Jong

Slikkerveer speelde op zaterdag 10 februari 2024 in en tegen Strijen de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Voorafgaande aan dit duel was er nog een klein kansje op de eerste periodetitel, maar dan moest Binnenmaas wel verliezen bij Lekkerkerk. Helaas gebeurde dit laatste niet.

In de openingsfase van het duel tegen Strijen trok de ploeg van trainer Gijs Zwaan meteen het initiatief naar zich toe. De eerste grote kans volgde in de elfde minuut toen Ronald Capelle opstoomde op de linkerflank en tegen de paal schoot. De rebound ging via keeper Roobol achter, waardoor Slikkerveer een corner mocht nemen, die kort werd genomen op Jochem Kouwenhoven. Zijn schot werd weg gestompt door Roobol en in de rebound daarvan schoot Bas Mulder de bal recht op Roobol af.  Twee minuten later haalde Boy van Reede hard uit op het doel van Strijen. Keeper Roobol kon de bal net op tijd wegtikken. Slikkerveer bleef richting het doel van de tegenstander opstomen. In de 25ste minuut zette Bas Mulder goed voor op de vrijstaande Jochem Kouwenhoven, maar zijn kopbal ging naast de kruising. Drie minuten later werd Ronald Capelle goed aangespeeld in de zestien, probeerde de bal over zijn tegenstander heen te wippen, maar werd de bal door een arm tegen gehouden. Scheidsrechter Blaak legde de bal gedecideerd op de stip. Romain van Bruggen benutte dit buitenkansje keurig: 0-1. In de 32ste minuut volgde ook het eerste wapenfeit van Strijen. Een schot van Pique verdween naast het doel. Drie minuten later ronde Bas Mulder een zeer fraaie aanval van Slikkerveer keurig af. Een voorzet van Boy van Reede werd bij de tweede paal door Robert Kosten terug gekopt op de inlopende Bas Mulder, die van dichtbij eenvoudig de bal in de touwen joeg: 0-2. Drie minuten voor de rust kreeg Robert Kosten de laatste kans voor Slikkerveer. Een hard schot vanaf de rand van de zestien werd echter goed gepakt door keeper Roobol. Daardoor bleef het 0-2 met de rust.

In de tweede helft bleef Slikkerveer het initiatief houden en kreeg het kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Een corner van Mike van Dongen leek direct het doel in te gaan, maar keeper Roobol stompte de bal bij de tweede paal het veld in. In de 49ste minuut zag Bas Mulder zijn schot over het doel gaan. Daarna duurde het tot de 66ste minuut voordat Slikkerveer weer een hele goede kans kreeg. Een voorzet van Romain van Bruggen op de diep sprintende Bas Mulder werd goed op de borst meegenomen, maar helaas was Bas net wat uit balans gehaald om ook nog van dichtbij uit te kunnen halen. In de tegenaanval die volgde schoot Berghout van veraf naast het doel van Ricardo Kieboom, die wel gestrekt naar de hoek ging, maar niet in hoefde te grijpen. In de 77ste minuut werd Jesse Ringlever goed in stelling gebracht door Boy van Reede, maar Jesse raakte de harde bal niet helemaal goed, waardoor de bal voorlangs het doel ging. Een paar minuten later leek Jesse Ringlever alsnog te scoren, maar zijn inzet verdween in het zijnet. In het slot van de wedstrijd volgden er geen kansen meer. Zonder verdedigend iets weg te geven pakte Slikkerveer een prima 0-2 overwinning en blijft het de ranglijst in de derde klasse C aanvoeren.

Op zaterdag 24 februari speelt Slikkerveer de volgende competitiewedstrijd. Tegenstander is dan SSS uit Klaaswaal.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Romain van Bruggen, John van Vught, Denno Stoffels (67 – Sem Seifi), Mike van Dongen, Ryan van Dongen, Bas Mulder (85 – Aaron Plaizier), Jochem Kouwenhoven (67 – Jesse Ringlever), Robert Kosten (85 – Sem Meulstee) en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong