menu Home
Sport

Eindelijk weer twee punten voor Saturnus’72 dames

Paul | 11 februari 2024

door Hans Muntz

Zaterdagavond hebben de handbalsters van Saturnus’72 eindelijk weer de winst gepakt. Het degradatie duel met Saturnus Leiden werd verdient met 14-8 gewonnen.

De eerste helft van de wedstrijd was niet al te best. Verdedigend ging het nog wel, maar aanvallend was het veel te slordig. Regelmatig maakte Saturnus Leiden hier met een break out gebruik van. Gelukkig stond de uitstekend keepende Melissa van de Bosch een grote achterstand in de weg. Ook stopte ze nog drie van de in totaal zes toegekende strafworpen. Zus Daniëlle van de Bosch was, wegens de nasleep van een blessure, minder inzetbaar. Toch was zij diegene die Saturnus op weg hielp. Van de zeven treffers voor rust (7-6) was zij voor vijf daarvan verantwoordelijk. Coach Renate Witsiers maakte in de rust met de juiste intonatie duidelijk dat er wat moest veranderen. “Feller en doortastender, vechten voor de punten, want kwalitatief zijn we beter. Maar dan moet er wel minder balverlies geleden worden.” Daarnaast voerde Witsiers nog een andere wijziging door. Daniëlle van de Bosch speelde alleen in de aanval en wisselde met de verdedigende Joyce Tarmond. Zij kon na een week ziekbed ook nog geen hele wedstrijd spelen. De ploeg was scherper en via Evy van Bockel en Brigitte Stout (2x) kon Saturnus voor het eerst een gaatje slaan. De tegenstander uit Leiden probeerde keer op keer door de verdediging te dringen, maar de zeer alerte thuisploeg hield de boel gesloten. Nadat Marlous Bode en Daniëlle van de Bosch nog voor de 11-7 en 12-8 zorgde was het Brigitte Stout die met twee treffers voor het slot akkoord zorgde (14-8).   

Renate Witsiers was na afloop dan ook tevreden over met name de tweede helft. “Ik moest de ploeg op scherp zetten en de niet fitte spelers in hun kracht gebruiken. Daniëlle van de Bosch in de aanval en Joyce Tarmond in de verdediging. Dit pakte goed uit.” Ook de ploeg was na de overwinning in opperbeste stemming en kon zo door naar het Carnaval. Door deze overwinning stijgt de ploeg met twee plaatsen naar plek acht. Twee punten achter T.O.G.B. dat op 3 maart pas de eerst volgende tegenstander is. In Berkel en Rodenrijs wordt die zondag om 15.45 uur de eerste bal geworpen.

Na de overwinning feestend door naar het carnaval, foto Hans Muntz

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.