Handballers volop in de achtervolging

Paul | 5 februari 2024

door Hans Muntz

Na de eclatante overwinning op koploper Hercules is zondag ook Twist aan de zegereeks toegevoegd. In Vlaardingen werd met 19-24 gewonnen en blijft de ploeg volop in de race.

Het was zondag weer even wennen. Spelen zonder hars in een luchtvochtige en rumoerige ballonhal. Maar niets van dit alles stond een snelle voorsprong in de weg (0-3). Twist had meer moeite om in de wedstrijd te komen, maar naar gelang de eerste helft vorderde nam ook de tegenstand toe. Er ontspon zich een spannende strijd waarbij de ploegen elkaar weinig toegaven. Bij Saturnus groeide keeper Lennard Huisman uit tot grote hoogte. De rust brak aan met een kleine voorsprong (10-11). Ook na de rust bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Rond de 21e minuut, Saturnus had een voorsprong van 2 doelpunten, verzilverde Marco van Laar één van de zeven strafworpen (hij benutte ze allemaal, 17-20) en leek de weerstand gebroken. Saturnus deed vervolgens, waar het de laatste weken goed in is. Rustig blijven, lange aanvallen en de tegenstander geen kansen bieden door onnodig balverlies. Na afloop stond er een welverdiende 19-24 overwinning op het scorebord.

De trotse coach Remco de Jong was na afloop uiterst tevreden. “Onder de al eerder genoemde lastige omstandigheden en een fanatiek thuispubliek bleven we rustig en lieten ons niet gek maken. Wederom een teamprestatie waarbij naast de eerder genoemde Huisman en Van Laar verder ook Danny Kanters en Sven Stok genoemd mogen worden.” Saturnus blijft hiermee volop in de achtervolging op Hercules. Na de grote nederlaag tegen Saturnus in Ridderkerk (41-26) deden ze weer van zich horen met een 43-14 overwinning. Beide ploegen hebben 20 punten al heeft Saturnus hier een wedstrijd meer voor nodig gehad. Pas op zaterdag 24 februari om 19.15 uur gaat de competitie voor Saturnus verder. Dan komt één van de degradatie kandidaten (Ventura 2) op bezoek. Ook een tegenstander om niet te onderschatten.

Foto’s: Vishal Hartmans