Slikkerveer overklast Oud-Beijerland met 9-0

Paul | 28 januari 2024

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 27 januari 2024 speelde Slikkerveer het eerste duel in het nieuwe jaar. Tegenstander op het eigen sportpark Het Reijerpark was het laaggeplaatste Oud-Beijerland. Trainer Gijs Zwaan had na het trainingskamp in Spanje een bijna complete selectie tot zijn beschikking. Alleen de ongelukkige Mitchell Drogt zal de rest van het seizoen moeten toekijken na een breuk van zijn kuitbeen.

Meteen al in de openingsfase hielp de defensie van de bezoekers Slikkerveer aan kansen. In de derde minuut kreeg Ronald Capelle de bal van een verdediger en kon meteen op doel schieten. Dit keer werd de bal niet goed geraakt waardoor de bal naast het doel verdween. Twee minuten later was Ronald Capelle wel zuiver in het strafschopgebied. Een bal die onderschept was rond de penaltystip werd fraai in de rechterbovenhoek binnen geschoten: 1-0. In de zevende minuut werd Robert Kosten goed aangespeeld in de aanval. Zijn schot in de korte hoek kon nog net tot corner verwerkt worden door doelman Levestone van Oud-Beijerland. In de veertiende minuut was Levestone wel kansloos op een fraaie aanval van Slikkerveer. Jesse Ringlever was opgestoomd over de rechterflank naar de achterlijn. De teruggelegde bal werd door Bas Mulder prima doorgespeeld naar Robert Kosten, die eenvoudig kon binnen schieten: 2-0. Vijf minuten later was het voorbereiding van Ronald Capelle en Bas Mulder de afmaker met een schot in de verre hoek: 3-0. In de 25ste minuut onderschepte Ronald Capelle een bal in de verdediging van Oud-Beijerland, waarna hij de bal door de benen van Levestone in de touwen joeg: 4-0. In de 33ste minuut lanceerde Mike van Dongen een bal door het centrum van de aanval naar Robert Kosten. Die aarzelde niet en schoot de bal in de korte hoek binnen: 5-0 en maakte daarmee zijn hattrick vol. Het was voor rust nog niet klaar, want in de 37ste minuut onderschepte Robert Kosten een te korte terugspeelbal op Levestone met een sliding en schoot daarbij de bal keurig in het lege doel: 6-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer het tempo van de eerste helft aan te houden. Dat resulteerde na twee minuten al in de 7-0. Een lange bal van achteruit door het centrum van John van Vugt op Bas Mulder werd op waarde ingeschat. Bas Mulder kon vrij doorlopen op het doel van Levestone en schoot beheerst de bal in de verre hoek binnen. In de 54ste kon ook de eerste kans voor de bezoekers worden genoteerd. Dorst schoot van dichtbij hoog over het doel van Ricardo Kieboom. In de 61ste was het ook Bas Mulder die een hattrick volmaakte. Na een schot op doel van Ronald Capelle belandde de rebound voor zijn voeten en hij aarzelde niet om de bal hard en hoog binnen te schieten: 8-0. Daarna ging het tempo wat omlaag, waardoor het aantal kansen kleiner werd. Alleen Sem Meulstee schoot nog op de paal in de 72ste minuut. Vier minuten voor tijd was het Boy van Reede die een corner bij de tweede paal eenvoudig kon binnen werken: 9-0. Daarmee bepaalde hij de eindstand van dit eenzijdige duel.  Op de ranglijst staat Slikkerveer nu gedeeld tweede met CKC uit het Rotterdamse Kralingseveer en dat is aanstaande zaterdag 3 februari 2024 de tegenstander op het eigen Reijerpark. Opstelling: Ricardo Kieboom, Romain van Bruggen, Jesse Ringlever, John van Vugt (59 – Steven de la Rambelje), Thomas van Prooijen (65 – Denno Stoffels), Mike van Dongen (46 Boy van Reede), Ryan van Dongen (59 – Aaron Plaizier), Bas Mulder, Robert Kosten (65 – Sem Meulstee), Jochem Kouwenhoven en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Ronald Capelle opende de score met 1-0