Saturnus’72 zet koploper Hercules aan de kant

Paul | 28 januari 2024

door Hans Muntz

Een ieder was na afloop, van de ruim gewonnen wedstrijd tegen koploper Hercules 3, verbaast hoe eenvoudig het ging. Hercules mistte dan wel enkele basis spelers, maar werd door Saturnus op alle fronten voorbij gelopen. Het werd zaterdagavond een 41-26 overwinning.

Coach Remco de Jong had zijn ploeg voor de wedstrijd geïnstrueerd om rustig te blijven. Niet in paniek te raken zoals bij de uitwedstrijd. Toen werd een voorsprong in de laatste twee minuten weggeven tegen de geroutineerde tegenstander (19-18). “Als het wat minder gaat, niet forceren en rustig blijven. We hebben de kwaliteit in huis en zie hoe we vorige week de nummer 2 H.V.O.S. met 31-40 hebben verslagen.” Maar dit alles was niet nodig. Zowel hij als het publiek op de tribune zagen een Saturnus dat de koploper op alle fronten de baas was. Onder de prima leiding van de jonge scheidsrechter Tromp stond het binnen enkele minuten al 5-1. Hercules werd op alle fronten voorbij gelopen. Even leek de ploeg uit Den Haag nog te kunnen aanhaken (6-4), maar o.a. Niels Erkelens en Justin Vlasblom maakte aan alle illusies een einde. Het werd 18-10 en 21-11 bij rust. Op de tribune was nog niet een ieder overtuigd van de aanstaande overwinning. “Hercules staat toch niet voor niets bovenaan en zal na rust toch wel uit een ander vaatje tappen?” Maar niets van dit alles. Hercules wilde wel, maar kreeg van Saturnus totaal geen kans. De ene na de andere break belande in het doel van de Haagse doelman Van der Beek. De hele ploeg pikte zijn doelpuntjes mee en verdedigend stond keeper Mark Tikkel waar nodig ook zijn mannetje. Richard van Dijke zette nummer 41 op het scorebord en hiermee was de winst met 41-26 een feit.

Door deze overwinning nestelt Saturnus’72 zich bij de bovenste drie. Op de eerste plaats staat Hercules met 22 punten uit 14 wedstrijden. H.V.O.S. met 22 punten uit 15 wedstrijden tweede. Saturnus is derde met 20 punten uit 14 wedstrijden. Daarna volgt Twist met een punt minder (19) uit ook 14 wedstrijden. Dringen dus aan de kop van de ranglijst. Zondag is de volgende uitdaging als Saturnus op bezoek gaat bij de nummer 4 Twist. Aanvang van deze wedstrijd in Vlaardingen is 16.25 uur.