Saturnus’72 vrouwen half om half!

Paul | 14 januari 2024

door Hans Muntz

Donderdagavond werden de punten met de hakken over de sloot binnen gehaald. Tegen T.O.G.B. 2 werd in de slotseconde de winnende treffer gescoord (22-21). Zaterdag was een mindere dag. Opnieuw in eigen huis werd nu verloren van Helius met 20-26.

De wedstrijd tegen T.O.G.B. 2 begon een kwartier te laat. Door files kwam een deel van de ploeg uit Berkel en Rodenrijs te laat. Het eerste kwartier was geheel voor Saturnus. Toch liep de score niet gelijk op met het veldoverwicht. Hiervoor miste de thuisploeg te veel kansen (6-3). T.O.G.B., dat de wedstrijd zonder wissels begon, kreeg met de komst van nog vier spelers meer grip op Saturnus. Overigens van korte duur (9-5), want Saturnus gaf gas en liet de gasten bij rust achter met 16-9. Een prima voorsprong die eigenlijk enkele treffers groter had moeten zijn. Na de pauze pakte T.O.G.B. het anders aan. Men ging anders verdedigen (6-0 verdediging) waarop Saturnus geen adequaat antwoord had. Waar in de eerste helft veel vanaf de cirkel gescoord kon worden moest men het nu hebben met afstandsschoten. En van afstandsschutters heeft de ploeg er momenteel te weinig. Er werd zelfs tussen de 8e (18-11) en 18e minuut helemaal niet meer door Saturnus gescoord. Het was Amber Brandes die met een fraaie treffer de ban brak (19-15). Maar dit was niet genoeg, T.O.G.B. kroop dichterbij. Het werd 21-19 en zelfs 21-21 op 80 seconde van het einde. Saturnus kreeg de gelegenheid de winnende te maken, maar verspeelde de bal. T.O.G.B. vergat hierop hun kans op de winnende maar werden keurig verdedigt door Saturnus. Op ieuw een kans voor Saturnus. Maar een overtreding van T.O.G.B. leek de wedstrijd in een gelijkspel te doen beëindigen. Scheidsrechter van Dijken bestrafte dit terecht met een weinig bekende spelregel. Deze spelregel zegt dat als er een bewuste overtreding gemaakt wordt in de laatste 30 seconde deze bestraft moet worden met een strafworp. Danielle van de Bosch benutte deze kans en hield zo de winst met 22-21 in eigen huis.

Zaterdagavond was het een andere wedstrijd. Een tamelijk lauwe wedstrijd waarbij aan Saturnus kant niemand, behalve Demi Muller, echt in de wedstrijd zat. Saturnus gaf Helius alle ruimte. Demi Muller zorgde met een flink aantal doelpunten dat het verschil nog enigszins beperkt bleef. Bij rust stond het 10-16 in het voordeel van de ploeg uit Hellevoetsluis. In het tweede bedrijf was het van Saturnus kant aanzienlijk beter. Zowel verdedigend als aanvallend was het weer een echte wedstrijd. Saturnus liet zien zeker niet voor de gasten onder hoeft te doen. Helaas was de opgelopen achterstand te groot om nog echt aanspraak te maken op punten. Uiteindelijk bleef het verschil zes treffers en verloor de ploeg met 20-26.

Door deze nederlaag zakt de ploeg weer naar de onderste regionen. De laatste drie plaatsen worden verdeeld door T.O.G.B., Saturnus Leiden en Saturnus’72. Zondag 21 januari staat de uitwedstrijd met Vires et Celeritas op het programma. Een ploeg uit het linker rijtje, de wedstrijd in Gouda begint om 12.20 uur.

Demi Muller scoort er lustig op los. Foto Eric Tamboer.