Saturnus’72 mannen, vier op rij

Paul | 14 januari 2024

door Hans Muntz

De sfeer na afloop van de thuiswedstrijd tegen Helius was zaterdagavond prima. Voor de vierde wedstrijd op rij was de overwinning binnen gehaald, nu met 31-27. Coach Remco de Jong was uitermate tevreden, alhoewel ……!

Er waren zaterdagavond nog best wat verbeterpunten in de thuiswedstrijd tegen Helius. Het duurde even voordat, inmiddels 2-5 achter, Saturnus zich realiseerde dat er beter verdedigt moest worden. Ook in de aanval morsten men menige kans. Na een soort van reorganisatie stond de ploeg beter op de rails en konden o.a. Vincent Du Buisson en Justin Vlasblom over gaan tot enkele fraaie treffers. Ook verdedigend stond keeper Mark Tikkel sterk onder de lat waardoor de achterstand werd omgebouwd tot een mooie 19-12 voorspong bij rust. De tweede helft volgde aanvankelijk naadloos op de eerste. Maar na 10 minuten kwamen de eerste barstjes in het spel van Saturnus. Saturnus verviel in een oude fout. Te gehaast en te snel willen afronden, onzorgvuldig en gemaakte afspraken niet nakomen. De Jong moest ingrijpen en wisselde enkele spelers. Helius was inmiddels terug gekomen tot 28-24. Saturnus kreeg het weer onder controle en met enkele fraaie afstandsschoten bezegelde Vincent Du Buisson het lot van Helius met een 31-27 overwinning. Stefan Soeteman bleef de gehele wedstrijd op de bank. Het was niet nodig om de, tijdens de training, licht geblesseerde speler in te zetten.

Zondag om 13.55 uur staat de volgende wedstrijd op het programma. In Spijkenisse is H.V.O.S. de tegenstander. Remco de Jong was na afloop uitermate tevreden met de winst, maar hield zijn ploeg ook voor dat er zondag twee keer dertig minuten geconcentreerd gespeeld moet worden. “Tegen het sterke H.V.O.S. moeten we de rust bewaren. Niet vervallen in oude fouten. Alleen zo kunnen we een vijfde overwinning op rij zetten”.

Foto’s: Vishal Hartmans