menu Home
Gemeente Nieuws

Feestelijke start 2024 tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Paul | 3 januari 2024

Stefan Oudijn en het bestuur van jongerensociëteit en poppodium de Gooth zijn de winnaars van de vrijwilligersprijzen 2023. Dinsdag 2 januari reikte wethouder Henk van Os de prijzen uit tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst in het gemeentehuis.

De bescheiden winnaars waren erg verrast en blij met de waardering. Ze kregen een geldbedrag van 500 euro, te besteden aan vrijwilligersactiviteiten. En een emaillen bordje ontworpen door de Ridderkerkse kunstenaar Jorgen Snoep.

Stefan Oudijn ontving de Jaap van de Graafprijs voor het vele werk dat hij verzet voor Scouting Sint Joris Ridderkerk. Het bestuur van jongerensociëteit en poppodium De Gooth ontving de groepsprijs voor vrijwilligers. Wekelijks zetten ze zich in voor gezellige avond voor iedereen. De winnaars en de andere vier genomineerden – Christiaan den Hartog, Lennart Visser, het bestuur van Speeltuin Dillenburg en de vrijwilligers van Buurtbemiddelaars Facet Ridderkerk – werden voor de bekendmaking van de winnaars eerst persoonlijk toegezongen door de Ridderkerkse zanger Guus Bok.

Wethouder Henk van Os reikte de prijzen uit omdat wethouder Fleur Stip ziek was. In zijn toespraak liet hij weten dat het gemeentebestuur het belangrijk vindt om vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. “Vrijwilligers zijn onmisbaar en onbetaalbaar. Zij zijn de motor van onze samenleving. Vanavond is een mooi moment om hen in de schijnwerpers te zetten.”

Toespraak burgemeester

De vrijwilligersprijzen werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Ridderkerk. Voorafgaand aan de uitreiking sprak burgemeester Marco Oosterwijk zijn eerste nieuwjaarstoespraak uit. In zijn toespraak benadrukte hij hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven. “Ik hoop dat we in 2024 elkaar in de ogen blijven kijken. Dat we durven zeggen waarop het staat, maar dat we dit doen met behoud van respect en waardering. Ik heb er vertrouwen in dat wij dat kunnen in Ridderkerk.”

Foto’s: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

  1. M.Bijkerk

    3 januari 2024 at 09:02

    Leuke toespraak van ‘onze burgemeester ‘ maar hij heeft na 13 december 2923 niet meer gereageerd op mijn mail, dus hoe kunnen we dan elkaar in de ogen kijken en in gesprek blijven ! 👎

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.