menu Home
Geen categorie

Gemeente Ridderkerk verlengt haven als opvanglocatie

Paul | 13 december 2023

De gemeente Ridderkerk biedt de haven tot juli 2026 aan als mogelijke opvanglocatie. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kan tot die tijd op een schip asielzoekers opvangen.

De landelijke behoefte aan noodopvang van asielzoekers blijft onverminderd hoog. De asielzoekerscentra zitten overvol en dat levert schrijnende situaties op. Ridderkerk biedt daarom al langere tijd de haven aan als locatie voor een asielschip. Sinds juli 2022 worden rond de 90 asielzoekers opgevangen op De Calypso. De huidige overeenkomst eindigt op 31 december 2023.

Wethouder Kees van der Duijn Schouten: “We verwachten dat de vraag naar extra opvangplekken de komende jaren niet zal verminderen en zien op dit moment geen andere plek in Ridderkerk waar asielzoekers opgevangen kunnen worden. Daarnaast verloopt de opvang van asielzoekers op het asielschip rustig. Daarom heeft de gemeente het COA het aanbod gedaan de haven tot juli 2026 beschikbaar te stellen als locatie om een asielschip aan te leggen.”

De gemeente Ridderkerk is in gesprek met het COA over de invulling van het aanbod. Het is in ieder geval duidelijk dat De Calypso ook na 1 januari 2024 in de haven zal blijven liggen. Hiervoor wordt een nieuwe bestuursovereenkomst opgesteld. Het is aan het COA of ze de gehele aangeboden 2,5 jaar gebruik zullen maken van de opvanglocatie.

Foto: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.