Slikkerveer wint fortuinlijk in Lekkerkerk met 0-1

Paul | 27 november 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 25 november 2023 startte Slikkerveer het uitduel in en tegen Lekkerkerk met wind en regen tegen. Dat zorgde meteen voor een goede start van de thuisclub, want het was moeilijk voor Slikkerveer om de bal bij de voorwaartsen te krijgen. In de zevende minuut kon de eerste echte kans van de wedstrijd worden bijgeschreven. Een scrimmage in de zestien leverde plots balbezit op voor Lekkerkerker Finn van Kooten, die hard en hoog in de korte hoek schoot. Gelukkig voor Slikkerveer had Ricardo Kieboom een perfecte dag vandaag en tikte de bal over het doel. De corner die volgde werd maar net overgekopt door Burggraaf. Een paar minuten later was het weer Lekkerkerk via Burggraaf dat richting het doel van Ricardo Kieboom mocht opstomen, maar met de voeten bracht Ricardo wederom redding. Pas na een half uur spelen kreeg Slikkerveer ook aanvallend haar eerste kans. Op aangeven van Ronald Capelle kopte Mitchell Drogt niet ver naast de kruising. Slikkerveer bleef daarna weer onder druk staan. Zo waren er in de 37ste minuut zelfs drie kansen op rij om de score te openen voor Lekkerkerk, maar Ricardo Kieboom wenste vandaag niet te capituleren onder de lat en redde even zo vaak. Vijf minuten voor de rust schoot John van Vugt een lange bal van achteruit op Robert Kosten. Twee verdedigers van Lekkerkerk gingen de mist in met hun timing, waarna Robert Kosten oog in oog met de uitkomende doelman Heijnen het hoofd koel hield en de bal langs Heijnen in het doel schoot: 0-1. Op slag van rust was het zelfs bijna 0-2 toen Robert Kosten een vrije trap in de linkerbenedenhoek liet ploffen, maar nu redde Heijnen wel knap. Zodoende bleef het 0-1 bij de rust, maar was dat gezien het spelbeeld flink tegen de verhouding in.

Na de thee was de wind en regen wat gaan liggen, waardoor het voordeel van Lekkerkerk voor rust nu geen echt voordeel voor Slikkerveer opleverde. Lekkerkerk bleef daardoor het initiatief houden en met grote regelmaat opstomen richting het doel van Ricardo Kieboom. Een schot van Finn van Kooten ketste onderkant lat weer terug het veld in. Daarna volgden nog vele reddingen in de defensie van Slikkerveer en van met name keeper Ricardo Kieboom om de voorsprong vast te houden. Aan de andere kant werd een kwartier voor tijd een snelle tegenaanval, waarbij invaller Sem Meulstee dacht te scoren afgevlagd en geblazen vanwege buitenspel. Vijf minuten voor tijd kreeg Sem Meulstee een tweede kans, maar zijn kopbal uit een corner van Ronald Capelle werd in de handen van Heijnen gekopt. Aangezien Lekkerkerk ook niet tot scoren kwam bleef het bij de 0-1 eindstand en gingen de drie punten zeer fortuinlijk mee terug naar sportpark Het Reijerpark.

Aanstaande zaterdag 2 december is Slikkerveer vrij. De week erop speelt Slikkerveer op zaterdag 9 december om 14.30 uur uit bij SVS in Capelle aan den IJssel.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Jesse Ringlever, John van Vugt, Thomas van Prooijen (46 – Denno Stoffels), Mike van Dongen, Ryan van Dongen, Bas Mulder, Mitchell Drogt (65 – sem Seifi), Robert Kosten (72 – Sem Meulstee) en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Robert Kosten schiet de 0-1 binnen