Saturnus’72 verliest verdient van D.W.S. 2

Paul | 27 november 2023

door Hans Muntz

Frustratie en teleurstelling, dat was de algehele stemming na afloop van de verloren wedstrijd bij rode lantaarndrager D.W.S. 2. De 29-28 nederlaag kwam keihard binnen bij de club uit Ridderkerk. Natuurlijk was er een verzachtende omstandigheid aan te dragen, D.W.S. 2 had diverse spelers uit het eerste opgesteld. Maar als je 7 minuten voor het einde nog vijf treffers voor staat, dan mag je de wedstrijd niet meer uit handen geven.

De start van de wedstrijd in Schiedam was goed. Binnen enkele minuten kwam Saturnus’72 al op een 1-6 voorsprong. Maar daarna verslapte de concentratie. Het leek erop de ploeg de overwinning al op zak had. Trainer Remco de Jong hierover, “we kwamen niet snel genoeg terug. Bij collectief aanvallen hoort ook collectief verdedigen. Dat gebeurde niet en de jeugdige tegenstander maakte hier gebruik van. Het was aan keeper Mark Tikkel te danken dat we bij rust nog met 12-13 voor stonden”. De start van het tweede bedrijf was opnieuw prima. Saturnus pakte een voorsprong van vijf treffers (14-19) en leek de wedstrijd onder controle te hebben. In plaats de genadeklap uit te delen herhaalde zich de fout van de eerste helft. Saturnus verslapte, ging in de aanval lopen “pielen” en verzuimde daar gemaakte fouten in de verdediging te herstellen. Waar bij Saturnus de hoop op een goed resultaat verdwijnt zag je de felheid en gretigheid van de thuisploeg. Toch mag de ploeg, op 7 minuten voor het einde, de 21-26 voorsprong niet meer weg geven. In een spannende slotfase gaf Saturnus de overwinning toch onnodig met 29-28 uit handen.

De frustraties liepen na afloop hoog op. De goed leidende scheidsrechter Mouw zou in de laatste minuut een verkeerde beslissing hebben genomen. Of dat nu wel of niet waar was, Saturnus had deze wedstrijd gewoon moeten winnen. Remco de Jong was na afloop duidelijk naar zijn ploeg. Een verdiende overwinning voor D.W.S. Deze week zal er op de training, naast hard werken, ook nog even geëvalueerd moeten worden. Zaterdag wacht in de eigen hal opnieuw een tegenstander uit de lagere regionen. Om 20.30 uur komt D.I.O.S. uit den Hoorn op bezoek in de Reyerhal.

Foto’s: Vishal Hartmans