menu Home
Sport

Handballers Saturnus’72 verslaan Roda’71

Paul | 20 november 2023

door Hans Muntz

In een kraker tegen het nog ongeslagen Roda’71 hebben de handballers van Saturnus’72 de volle winst binnen gehaald. In de laatste tien minuten werd met 22-20 de winst veilig gesteld.

Saturnus kwam zaterdag sterk uit de startblokken. Vanuit een goed georganiseerde verdediging werd een 6-3 voorsprong opgebouwd. Scheidsrechter Broekhuizen vond wel dat de verdediging van de thuisploeg de Rotterdammers soms wel eens iets te fel van het lijf hield. Dit resulteerde, zonder vooraf te waarschuwen met gele kaarten, in enkele tijdstraffen. Roda maakte hier dankbaar gebruik van en kwam terug in de wedstrijd. Het spelpeil bij Saturnus zakte iets terug, kansen werden niet afgemaakt en er werd (als vanouds!) weer te snel getracht af te ronden. Het resultaat was een 8-11 achterstand bij rust. Ondanks afspraken in de rust, om beter om te gaan met de kansen, duurde het nog even eer Saturnus de juiste zaken weer op rij had. Hier waren wel wat kleine omzettingen binnen de opstelling voor nodig. Tien minuten voor het einde was de stand weer recht getrokken (16-16). De start van een zinderende finale met in de hoofdrollen Jeffrey Keekstra, Vincent du Buisson en keeper Lennard Huisman. Na het optrekken van de rookwolken stond er 22-20 op het scorebord. Een verdiende overwinning.

Zondag staat de uitwedstrijd bij D.W.S. 2 op het programma. Om 15.05 uur wordt de eerste bal geworpen in de Groenoordhal te Schiedam. Saturnus heeft momenteel 8 punten uit 7 wedstrijden en staat in de grote middenmoot op plaats 5. Tegenstander D.W.S. heeft nog geen enkel punt en staat daarom op de laatste plek (12). Toch blijkt een uitwedstrijd bij deze rode lantaarndrager altijd lastig voor Saturnus. De ploeg van Remco de Jong is daarom gewaarschuwd.    

Richard van Dijke (24), foto Vishal Hartmans.
Lennart Huisman, foto Ruud de Jong.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.