Blessures bottleneck Rijsoord, ondanks ‘hand van God’ ruim verlies tegen Oranje Wit

Paul | 22 oktober 2023

door Wim de Rooij

Het grote aantal blessures begint Rijsoord steeds meer parten te spelen. Dat is ook de mening van trainer Johan Versluis, die spelers op cruciale plekken moet missen. “In de verdediging missen we natuurlijk Kevin Versteeg en dat is altijd een rustgevende factor. En na vandaag gaan we ook Damian Muller een poosje missen. Na de wedstrijd was zijn enkel al behoorlijk dik.” Na de zeperds tegen Spartaan ’20 en De Zwerver ging het nu mis tegen Oranje Wit, want na twintig minuten hadden de bezoekers al driemaal gescoord en dan is eigenlijk de wedstrijd gespeeld. Kort na rust scoorde Rijsoord nog wel tegen met een doelpunt à la Maradona en ook hier ontging de duidelijke handsbal van Rachidy de scheidsrechter. De ‘hand van God’ mocht uiteindelijk niet baten.

Voorafgaand aan de wedstrijd kon worden vastgesteld dat Lulu Statia en Dogokan Kulup weer terug in de basis waren en dat Kevin Versteeg en Francisco Messina nog noodgedwongen geblesseerd langs de lijn moesten toekijken. Dit tot grote teleurstelling van Kevin Versteeg, die maar niet kan wachten tot zijn blessure achter de rug is. De wedstrijd tussen Rijsoord en Oranje Wit was de enige in de competitie en dit in verband met het weekeinde van 11 november, wanneer Rijsoord carnaval viert. Terugkijkend won Rijsoord enkele weken geleden nog in Dordrecht van Oranje Wit, maar dat was een bekerwedstrijd en iedere wedstrijd is er weer één op zich. Het moet ook de spelers van Rijsoord bekend zijn dat Oranje Wit inmiddels drie wedstrijden had gespeeld en deze alle heeft gewonnen. Zelfs eerdere koploper VVGZ werd met 4-0 afgedroogd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dat geldt ook voor een voetbalelftal.

Leuk begin

Het begin van de wedstrijd begon leuk voor Rijsoord. De Kraaien lieten zien vandaag voor de winst te gaan en vielen prima aan. Al in de eerste minuten kwam Enriqué Endomaruse in een kansrijke positie, maar in plaats van ‘af te drukken’ speelde hij de bal breed en was de kans verkeken. Het zou de enige kans zijn voor Rijsoord in die periode. Net als tegen Spartaan ’20 vorige week kreeg Rijsoord hierna weer een lesje in effectiviteit. In de elfde minuut loste Pascal van der Kooij niet eens zo’n hard schot, maar het werd van richting veranderd en doelman Michael de Leeuw was kansloos; 0-1. Nog eens vier minuten later weer een afstandsschot na een prima aanval van Oranje Wit. De schutter was Mike Langerak en ook hij liet door het van richting veranderde schot doelman De Leeuw op het verkeerde been staan; 0-2. Het was op dat moment pure pech voor Rijsoord, dat wel aanvallend speelde en geen moment de onderliggende partij was. Echter op de cruciale momenten gaf het team niet thuis en verzuimde het adequaat in te grijpen. Na een kleine twintig minuten moest Damian Muller zich met een behoorlijke enkelblessure al laten vervangen door Ruben Augustinho. Een minuut later zakte Rijsoord finaal door het ijs en mocht Oranje Wit in de persoon van alweer Van der Kooij de 0-3 aantekenen. Na het derde doelpunt wisselden Statia en Kulup van plaats om wat meer grip op het middenveld te krijgen. Ook de vleugelverdedigers Augustinho en Van Nes wisselden van positie. Na bijna een half uur spelen kreeg Rijsoord nog een opgelegde kans, maar de vrije schop van Lulu Statia werd door Anass Rachidy in het zijnet gekopt. Kort daarna belandde een schot van Oranje Wit nog op de paal, maar de beschamende 0-3 zou de ruststand worden.

‘Hand van God’

Hoe vaak hebben we het doelpunt van Diego Maradona tijdens het WK tegen Engeland niet gezien. Ook de documentaire op Netflix over David Beckham besteed hier alle aandacht aan. Deze zaterdagmiddag eenzelfde situatie. Nadat eerst een schott van Danny Haasdijk naast het doel belandde, was het aan Anass Rachidy om de 1-3 voor Rijsoord aan te tekenen. Uit een vrije schop van Lulu Statia scoorde hij het doelpunt voor Rijsoord, maar vriend en vijand zagen dat het een doelpunt à la Maradona was. Iedereen zag dat, alleen scheidsrechter Rick van Rijnsbergen niet, die het doelpunt goedkeurde. Algehele consternatie en gele kaarten voor de bank en de technische staf. Het vuur sloeg even in de pan, maar gelukkig realiseerden de spelers zich dat het tegendoelpunt niet van belang voor de einduitslag zou zijn. En zeker niet toen Job de Geus de 1-4 aantekenende. Het leek erop dat scheidsrechter Van Rijnsbergen de meeste last had van zijn foute beslissing, want hierna probeerde hij die wat te compenseren door warrig te gaan fluiten. Het zou de wedstrijd niet ten goede komen en Rijsoord ging dik verliezen van Oranje Wit. Na vijf wedstrijd heeft Rijsoord er al drie verloren en is het ergens in de middenmoot terig te vinden. Ook trainer Johan Versluis baart dit zorgen: “Natuurlijk hoop ik dat we weer snel een volledig team in het veld kunnen brengen. Als we dat vorige week tegen Spartaan ’20 hadden gehad, was er zeker een ander resultaat geweest. Nu zitten we in de hoek waar de klappen vallen en we moeten volgende week in Ouderkerk aan de IJssel winnen om niet verder achterop de raken. Er zijn enkele toppers in deze tweede klasse en daar reken ik Rijsoord op dit moment niet toe. Maar een goede middenmoter moeten we zeker kunnen zijn als we compleet zijn.”

De volgende competitiewedstrijd tegen Spirit in Ouderkerk aan den IJssel begint om 15.00 uur. Technische staf en spelers worden veel succes toegewenst,

Opstelling: Michael de Leeuw – Damian Muller (19. Ruben Augustinho) – Timo Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb – Lulu Statia (84. Sander Oudijn) – Enriqué Edomaruse – Danny Haasdijk – Joël Shahzad – Dogukan Kulup (70. Michael Harding) – Anass Rachidy.

Foto’s: Leen Kruithof