Rijsoord lijdt fikse nederlaag in Rotterdam; Lesje in effectiviteit

Paul | 1 oktober 2023

door Wim de Rooij

Rijsoord heeft zaterdagmiddag tegen Spartaan ’20 een gevoelige nederlaag geleden. Al na iets meer dan twintig minuten was de wedstrijd gespeeld en keek Rijsoord tegen een 3-0 achterstand aan. In die periode gaf de thuisploeg Rijsoord een lesje in effectiviteit. Rijsoord begon wel aanvallend en zette vanaf de eerste minuut druk, maar na twee snelle succesvolle aanvallen van de thuisploeg en een strafschop keken de Kraaien al snel tegen een onoverbrugbare achterstand aan.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor de vreselijke gebeurtenissen in Rotterdam. Daarna kon scheidsrechter Danny van Helden de wedstrijd in beweging zetten. De leidsman zou deze zaterdagmiddag niet altijd de juiste beslissingen nemen en dat leidde tot irritaties in en buiten het veld, maar het niveau van een scheidsrechter is dat van het niveau van de tweede klasse. Ook dat is even wennen. Rijsoord begon de wedstrijd aanvallend en drukte de tegenstander op de eigen helft terug. Het was duidelijk dat Rijsoord de wedstrijd wilde dicteren tegen een ploeg, die de eerste wedstrijd ook met 5-2 had gewonnen. Echter na acht minuten al ontworstelde de thuisploeg zich uit de greep van Rijsoord en zette de rechtsbuiten van Spartaan ‘20 met enkele bewegingen verdediger Dogukan Kulup te kijk en bracht hij Nelson Bashir in stelling; 1-0. Nog eens tien minuten later was er weer een aanval over links en nu was het Luis Baldeh Baldeh, die vanaf de hoek van het strafschopgebied mocht scoren; 2-0. En nog eens drie minuten later was het desastreuse begin van Rijsoord een feit, toen Timo Versteeg Bashir de kans bood om in het strafschopgebied te vallen. De toegekende strafschop werd verzilverd door Jazz van Heyningen. Rijsoord kreeg in die periode een lesje in effectiviteit. De thuisploeg toonde veel inzet en was veel beweeglijker dan Rijsoord. Trainer Johan Versluis greep in en Dogukan Kulup werd het kind van de rekening. Hij werd gewisseld voor Vince van Nes. Rijsoord probeerde in de eerste helft nog wat aan de forse achterstand te doen, maar kon niet gevaarlijk worden.

Na de rust pakte Rijsoord de draad weer op van het eerste begin van de eerste helft. Er werd meer aanvallend gespeeld en na vijf minuten kreeg Enriqué Edomaruse zowaar een goede kans, echter zijn schot belandde in de armen van doelman Migael Essajas. Rijsoord bleef de aanval zoeken en een schot van Lulu Statia belandde op de paal. Het waren de sporadische kansen voor de ploeg uit Rijsoord, want het creëren van kansen was deze zaterdagmiddag toch wel een punt. De meeste aanvallen verzandden in de verdediging van Spartaan ’20. Acht minuten voor tijd kon de thuisploeg nog een keer juichen, toen weer Nelson Bashir makkelijk wegdraaide bij zijn tegenstander en de 4-0 aantekende. Een forse nederlaag voor Rijsoord, dat zich weer zal moeten klaarstomen voor de volgende wedstrijden.

Rijsoord speelt dinsdagavond eerst in en tegen Rhoon in het kader van de BetCity cup. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Zaterdagmiddag om 14.30 uur wordt er in Rijsoord afgetrapt tegen Pelikaan, dat zaterdag van De Zwerver wist te winnen en nu ook drie punten heeft. Spelers en technisch staf worden veel succes toegewenst,

Opstelling: Michael de Leeuw – Damian Muller – Timo Versteeg – Kevin Versteeg – Chakib Lechheb (85. Ruben Augustinho) – Francesco Messina – Luvienno Statia (75. Stefan Havelaar) – Enriqué Edomaruse – Danny Haasdijk – Joël Shahzad (46. Anass Rachidy) – Dogukan Kulup (28. Vince van Nes).