menu Home
Politie

18-jarige aangehouden na schiet- en steekincident Ridderkerk

Paul | 24 augustus 2023

De politie heeft woensdag 23 augustus een 18-jarige Rotterdamse man aangehouden op verdenking van het schieten bij het schiet- en steekincident aan de Ringdijk in Ridderkerk in de nacht van zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus. Bij dit incident raakte een 18- en 45-jarige Ridderkerker gewond. De 18-jarige Ridderkerker zit ook nog vast voor zijn rol in dit incident. Hij wordt verdacht van het steken en werd direct na het incident aangehouden. De 45-jarige blijft verdachte, maar is heengezonden.

Incident
In de nacht van zaterdag op zondag is er rond 00:10 uur een ruzie geweest in een horecagelegenheid aan de Ringdijk in Ridderkerk. Daarbij is uiteindelijk geschoten en gestoken. Een 18-jarige raakte (licht)gewond door het schieten. Een 45-jarige had een lichte verwonding door een mes. Vermoedelijk zijn twee anderen (mogelijk gewond) gevlucht en niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar het gevluchte tweetal.

Rond 00:10 uur komen twee personen (de 18- en 45-jarige) de horecazaak binnen. Er ontstaat direct een conflict tussen hen en vermoedelijk twee andere mannen. Daarbij wordt over en weer gestoken. Het tweetal dat al in de zaak was, blijkt ook een vuurwapen te hebben, en schiet daarmee in de voet van de 18-jarige. Daarna rennen zij weg. De 18- en 45-jarige mannen uit Ridderkerk blijven gewond achter. Zij worden vervoerd naar het ziekenhuis, waar zij later in de nacht ook worden aangehouden voor hun rol in dit incident. De politie doet onderzoek en zoekt de personen die gevlucht zijn. Naast dat zij verantwoordelijk zijn voor hun deel van het geweld, is één van hen mogelijk ook gewond door het steken.

Heeft u iets gezien van dit incident? Of heeft u beelden uit de omgeving? Deel dit dan met de politie via:
0900-8844 of Anoniem via M: 0800-7000

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.