menu Home
Sport

Rijsoord; uithuilen en opnieuw beginnen

Paul | 27 mei 2023

door Wim de Rooij

De competitie zit er op en voor Rijsoord is het uithuilen en opnieuw beginnen. En dat opnieuw beginnen zal dan in de tweede klasse zijn met een selectie, die er echt voor wil gaan. Maar dat weten de technische staf en de vereniging ook, want die zullen ook niet anders willen. Feit is dat Rijsoord zaterdagmiddag geflatteerd met 4-1 bij BVCB verloor. Rijsoord gaf meer tegenstand dan de uitslag doet vermoeden. Voor de thuisploeg begint nu de nacompetitie en dinsdagavond staat voor hen de eerste wedstrijd op het programma.

De voorbereiding voor deze laatste competitiewedstrijd was niet optimaal. Een aantal spelers kwam om uiteenlopende redenen niet opdagen, waardoor zowel in het veld als op de bank andere spelers rondliepen en zaten dan normaliter het geval is. Mede daardoor klopte er van het wedstrijdformulier ook niet zoveel meer en dat tot wanhoop van de oproeper van BVCB. Tot overmaat van ramp belandde de spelersbus in één van de bekende Rotterdamse verkeerschaossen en moest de wedstrijd daardoor een half uur later beginnen.

De eerste helft zou een gelijk opgaande wedstrijd zijn. Voor Rijsoord was het doek al gevallen en kon er vrijuit gevoetbald worden. De thuisploeg was ook bijna verzekerd van de nacompetitie, alleen een fors verlies en een heel grote overwinning van Brielle zouden nog roet in het eten kunnen gooien. Dat was echter niet aan de orde deze wedstrijd. Dus ging die lekker heen en weer. Na zeven minuten had BVCB al op voorsprong moeten en kunnen komen toen Coen Barg alleen op doelman Verveer af ging. Zijn schot ging echter naast het doel. Vier minuten later was hij wel doeltreffend. Timo Versteeg ging op de bal staan en toen kon Barg weer uithalen. In eerste instantie werd zijn schot nog gepareerd door doelman Jesse Verveer, maar in de rebound was het wel raak; 1-0. Na een kwartier een tegenvaller voor Rijsoord, toen Joel Shahzad geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Youri Haasdijk. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg op 2-0 door een doelpunt van Michael de Rooy. Ricoberto Luijanda zette voor en met de hak van zijn schoen scoorde De Rooij. Een mooi doelpunt, maar er werd ook niet optimaal verdedigd. Opvallend was het dat de goed leidende scheidsrechter Marcel Roeleveld geen drinkpauze toepaste, terwijl dit vorige week nog wel het geval was en de temperaturen veel lager lagen. Kennelijk is dit ook een soort van willekeur geworden. BVCB maakte bijna nog een derde treffer, maar het vlammende schot van Ferdi Sinar werd vakkundig gestopt door Jesse Verveer. Ook Rijsoord liet zich wat dat aangaat niet onbetuigd, want het schot van Youri Haasdijk kon maar net over de lat worden getikt door doelman Massimo van Ewijk. Verder kreeg Rijsoord ook wel wat kansen uit vrije – en hoekschoppen, maar tot een treffer kwam het niet.

In de tweede helft werd het vooral van de kant van Rijsoord een wisselfestival, waarbij de omroeper van BVCB helemaal de draad kwijtraakte. Ook wel begrijpelijk, want ook de Rijsoordsupporters vroegen zich soms wel eens af wie er nu weer in het veld kwamen. Zo paste trainer Johan Versluis de jeugdspelers Sem Jerins en Niels van Aken in. Een goede ontwikkeling en zij lieten zich van hun goede kant zien. Daarvoor was het nog Enriqué Edomaruse, die na een snelle uitval doelman Van Ewijk kansloos liet; 2-1. Dat daarna Rob Vrijenhoek nog tweemaal scoorde en de 4-1 aantekende was slechts belangrijk voor de statistieken. Met deze toch wel onnodig ruime nederlaag sloot Rijsoord een bedroevend seizoen af. Twee slechte seizoenen achter elkaar en hopelijk kan vanaf komend seizoen weer een opgaande weg ingeslagen worden. Goed was het om te zien dat de competitie werd afgesloten met veel eigen spelers van Rijsoord. Zonder de andere spelers tekort te willen doen, zal dit wellicht de tendens moeten worden voor de komende seizoenen. En dat zal ook bepalen op welk niveau Rijsoord thuis hoort.

Opstelling: Jesse Verveer (68. Sander van Groningen) – Kevin Versteeg – Timo Versteeg – Niek Meijer (68. Sem Jerins) – Jochem Kouwenhoven (68. Niels van Aken) – Joel Shahzad (16. Youri Haasdijk) – Stefan Havelaar – Casper Gerritse – Damian Muller – Enriqué Edomaruse (73. Danny Haasdijk) – Dogukan Kulup.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.