RVVH slaat weer toe in de slotfase en wint topper

Paul | 23 april 2023

door Theo Leenheer

RVVH won de topper tegen koploper Heerjansdam met 2-1 na een achterstand bij rust. Een kwartier voor tijd ging RVVH d’r op en d’r over. Het verschil op de ranglijst bedraagt nu nog één punt.

Ondanks de jammerlijke regenval toch nog een behoorlijke publieke belangstelling die een redelijk onderhoudende eerste helft zagen waarin weinig grote kansen waren te zien. De Ridderkerkers combineerden vlot maar Heerjansdam wist dat ook goed te pareren en stelde daar ook wat speldenprikken tegenover. Bijna uit het niets kwamen de gasten net voor rust op 0-1. Na terugleggen schoot Davy Nierop van buiten de zestien raak.

Na de rust weer een spelbeeld van aan elkaar gewaagde ploegen. RVVH had na 20 minuten geluk dat invaller Gert Jan Plaizier een grote kans op de 0-2 miste. De wedstrijd kantelde ruim een kwartier voor tijd in Ridderkerks voordeel. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van Romano Niamut en die zette er zijn voet tegenaan waarna de bal van een meter of 25-30 onder de lat in het doel plofte, een prachtige 1-1! Kort daarna een cornerbal van rechts die kort werd genomen. Everton Pires Tavares ging de combinatie aan, dribbelde de zestien in en zocht en vond tot grote Ridderkerkse vreugde de verre benedenhoek, 2-1. Heerjansdam drong daarna aan, claimde een handsbal binnen de beruchte lijnen, maar de Ridderkerkers bleven redelijk gemakkelijk overeind en maakten via deze mooie zege de competitie weer helemaal spannend.

RVVH – Heerjansdam 2-1 (0-1)

43. Mierop 0-1
73. Niamut 1-1
77. Pires Tavares 2-1

Scheidsrechter A. Greveling gaf geel aan Erriani en Mierop (beiden Heerjansdam). Martina (Heerjansdam) zag de rode kaart in de 96e minuut.