menu Home
Sport

Handballers Saturnus’72 weer op eigen benen

Paul | 18 april 2023

door Hans Muntz

De samenwerking tussen de handbalverenigingen Conventus (Zwijndrecht), D.E.S.’72 (Papendrecht) en Saturnus’72 (Ridderkerk) stopt aan het einde van dit seizoen. Onder de naam Drechtsteden hebben de drie verenigingen vier jaar samengewerkt met diverse jeugd en senioren teams.

Bij de start van de samenwerking is gekeken of de drie verenigingen op termijn konden fuseren. Nadat is gebleken dat dit niet lukt is gekeken hoe de samenwerking in de toekomst verder gestalte gegeven kon worden. Hierop heeft Saturnus’72, net als Conventus, een intern onderzoek gedaan en een verenigingsplan opgesteld. Hieruit kwam naar voren dat spelen en trainingen op diverse locaties in de regio niet bevorderlijk was voor het verenigingsleven. Met name vanuit de jeugd kwamen steeds meer signalen dat de binding met de club minder werd. Uit het verenigingsplan blijkt onder andere dat met name de jeugd tot en met de B junioren (maximaal 16 jaar) beter op één locatie haar trainingen en thuiswedstrijden kan spelen. Dit plan is voorgelegd tijdens een ledenavond die er zijn goedkeuring aan heeft gegeven. Het voorstel, om de samenwerking te beperken tot alleen senioren en A junioren, heeft binnen Drechtsteden geen meerderheid gekregen. Vervolgens hebben de verenigingen besloten om per volgend seizoen op eigen benen verder te gaan.

Voor de herentak van Saturnus’72 wordt nog gekeken of de samenwerking met D.E.S.’72 voor volgend jaar alsnog een doorstart gegeven kan worden. De komende weken zal Saturnus’72 bekijken hoe de teamsamenstellingen voor het nieuwe seizoen eruit gaan zien.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.