menu Home
Sport

Rijsoord verliest eigenlijk van Miroslav Peric; 0-3 overwinning van Terneuzense Boys, niets op af te dingen

Paul | 2 april 2023

door Emo van Dijk

Rijsoord – De bespiegelingen vooraf waren (te) hoopgevend. Er zou en moest vandaag gewonnen worden door de ‘Kraaien’. Maar na negentig minuten was het Terneuzense Boys, wat door een duidelijke 0-3 overwinning met veel plezier aan de terugreis naar Terneuzen zou beginnen.

Er was deze week hard getraind. Door twee overwinningen op rij was er weer meer hoop ontstaan om rechtstreekse degradatie te gaan ontlopen. Er zouden toch ook mogelijkheden moeten zijn om tegen de tegenstander van vandaag een positief resultaat te behalen. In de eerste ontmoeting had Terneuzense Boys geen grote indruk gemaakt. Het verlies van 1-0 zou vandaag weggepoetst moeten worden. In de eerste twintig minuten leek het er in ieder geval op dat Rijsoord die boodschap goed had begrepen. Vooral via de snelle Jari Bendt werd een aantal keer het de verdediging van de Zeeuwen moeilijk gemaakt, maar verder dan een slap schot met rechts langs de verkeerde kant van de paal kwam hij niet. Dan had het schot van Rick Gort na vijf minuten al een waarschuwing moeten zijn. Met een katachtige reflex tikte Jesse Verveer deze poging over zijn doel. Maar zoals al aangegeven had Terneuzense Boys de organisatie goed staan en wist het langzaam een overwicht te creëren. En toch viel het eerste doelpunt onverwachts. Rijsoord dacht een aanval op te kunnen zetten, maar raakte de bal net over de middellijn kwijt en meteen werd de spits Miroslav Peric in stelling gebracht. Daar wist de huidige topscorer van de eerste klasse C wel raad mee; 0-1. Een domper voor Rijsoord en eigenlijk kwamen ze die klap niet meer te boven. Het werd op een psychologisch belangrijk moment, net voor de rust, zelfs 0-2. En weer was het Miroslav Peric die de bal, deze keer van buiten de ‘zestien’, onhoudbaar in de verre hoek achter Jesse Verveer liet ploffen.

Plaaggeest Miroslav Peric

Wilde Rijsoord nog een kans maken op een positief resultaat, dan zou een snelle aansluitingstreffer in de tweede helft noodzakelijk zijn. Die boodschap zal ongetwijfeld tijdens de rust verteld zijn. Maar blijkbaar had men in de kleedkamer bij Terneuzense Boys ook een soortgelijk scenario besproken. Maar dan met de opdracht om met een snelle 0-3 de wedstrijd definitief op slot te gooien. En dat zou nog lukken ook. Wie anders dan de plaaggeest voor Rijsoord van deze middag, Miroslav Peric, zou verantwoordelijk zijn voor het derde doelpunt; 0-3. De wedstrijd was gespeeld. Rijsoord probeerde het wel, mocht de bal ook hebben maar had te veel moeite om het de goed georganiseerde verdediging moeilijk te maken, laat staan om in de buurt te komen bij keeper Pijnenburg. De beste kans was nog voor Rick Gort van Terneuzense Boys, maar zijn inzet caramboleerde via lat en paal in de handen van Jesse Verveer.

Conclusie is nu dat het echt een moeizame escape zal worden om nog te kunnen ontsnappen aan rechtstreekse degradatie. Zeker door de winst van SVOD deze middag op SHO is het verschil naar een promotie/degradatie plek (SVOD) opgelopen naar 7punten. Dat lijkt met nog zes wedstrijden te gaan een brug te ver maar zeg nooit, nooit!

Op 15 april speelt Rijsoord de volgende wedstrijd. Dan wordt er gespeeld bij en tegen Xerxes/DZB.

Opstelling Rijsoord – Jesse Verveer – Stefan Havelaar – Mark Zwang – Timo Versteeg – Damian Müller (70. Luca Bouwmeister) – Chakib Lechheb (82. Jochem van Kouwenhoven) 

– Niek Meijer – Danny Haasdijk – Kevin Versteeg – Casper Gerritse – Jari Bendt (58. Enrique Edumaruse).

Foto’s Leen Kruithof

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.