menu Home
Sport

Feyenoord te sterk voor handballers Drechtsteden

Paul | 2 april 2023

door Hans Muntz

Het was zondag in de Reyerhal maar 22 minuten een echte wedstrijd. Daarna was de kracht bij de thuisploeg nagenoeg op. Kampioenskandidaat nummer 1 Feyenoord bleef daarna tot de laatste minuten scherp.

Drechtsteden mistte naast de geblesseerde Vincent Du Buisson ook Julyan Baijens en Hugo Wolthuis wegens andere redenen! Ondanks de aanvulling van de goed spelende junior Bart Krabbendam was het aantal wissels zeer beperkt. Dit zou zich dan ook later in de wedstrijd gaan wreken. Het eerste deel was een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. Onder leiding van de goed optredende scheidsrechter Broekhuizen kon Drechtsteden het moordende tempo van de gasten nog aardig bijbenen. In de 11e minuut had Drechtsteden zelfs een 5-3 voorsprong. Feyenoord hield de druk op de ketel (9-9) waardoor de thuisploeg foutjes ging maken. Het werd nog wel 11-11 maar daarna maakte Feyenoord het verschil in een tussensprint (11-16). De smalle basis tijdens deze wedstrijd deed Drechtsteden de das om. Bijna elke slordigheid werd afgestraft. Na de rust (12-18) ging Feyenoord gretig verder waar het gebleven was. De frustratie liep bij Richard van Dijke hoog op na een overtreding waar hij twee minuten voor kreeg. Hij hoefde hierna niet meer binnen de lijnen te komen. Hierdoor waren ook de wisselmogelijkheden op en moest Drechtsteden vrezen voor een afstraffing. De ploeg knokte nog wel voor wat het waard was. Henk Vlot moest twee minuten voor tijd nog met rood naar de kant voor een iets te zwaar bestrafte overtreding. Het werd uiteindelijk een 22-34 nederlaag.    

Een teleurgesteld coach Sven Stok wilde na afloop niet verder ingaan op het verloop van de wedstrijd. Wel werd duidelijk dat de smalle basis en de vele slordigheden de ploeg fataal werden. Met nog één wedstrijd op het programma, zaterdag 15 april om 19.40 uur bij Groene Ster in Zevenbergen, gaat het seizoen uit als een nachtkaars. Feyenoord kan die dag bij winst het kampioenschap binnenhalen.

Foto’s: Ruud de Jong

Marco van Laar (10) en Richard van Dijke (37)
Marco van Laar

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.