menu Home
Sport

Slikkerveer kan koploper Sparta net niet verslaan

Paul | 20 maart 2023

door Arjan ’t Jong

Op zaterdag 18 maart 2023 speelde Slikkerveer een goede wedstrijd op het eigen Reijerpark tegen koploper Sparta AV. Waar het in de uitwedstrijd nog kansloos naar huis werd gespeeld, daar waren er dit keer volop kansen om de volle winst naar zich toe te trekken.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Slikkerveer meteen raak. Ronald Capelle was op de linkerflank opgestoomd tot aan de zestien. Het bereiken van Sander Hazebroek lukte net niet, maar de terugkomende bal was wel een prooi voor Ronald Capelle, die zich niet bedacht en in de verre hoek binnen schoot: 1-0. Drie minuten later maakte Ronald Capelle met Bas Mulder een dubbele één-twee, maar laatstgenoemde kan jammer genoeg niet goed uithalen om doeltreffend te zijn. Weer drie minuten later was het Sander Hazebroek die net naast schoot. Pas in de 24ste minuut kreeg ook Sparta een kans, maar het afstandsschot van Serrano ging naast. In de 28ste minuut mocht Robert Kosten een corner nemen vanaf de linkerflank. Vlak voor doel kon Sander Hazebroek inkoppen, maar miraculeus werd de bal tegengehouden op de doellijn. Op slag van rust mocht Sparta nog aanleggen voor een vrije trap. Van Oeveren schoot echter naast, zodat de rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

Na de thee werd het initiatief ook weer aan Sparta gelaten. Waar het voor rust niet lukte om de aanvallers in de zestien te bereiken, daar lukte dat in de 53ste minuut ineens wel goed. Een lange bal vanaf de linkerflank werd voorbij de tweede paal goed teruggekopt op Jordi de Zwart, die zich niet bedacht en laag uithaalde: 1-1. Twee minuten later had Slikkerveer deze tegenvaller al weer ongedaan gemaakt. Na een aanval over meerdere schijven kwam de bal terecht bij Sander Hazebroek, die met een halve omhaal de bal in de verre hoek zag verdwijnen: 2-1. In de 69ste minuut werd de bal door Sparta over de Slikkerveerse defensie heen gelegd, waarna de eerste kans nog werd gekeerd door Patrick Werkhoven, maar de rebound kwam precies voor Robin van der Sman terecht, die eenvoudig de 2-2 kon binnen werken. In dezelfde minuut leek Slikkerveer de tegentreffer al weer te kunnen pareren, maar het schot van Sander Hazebroek van dichtbij belandde jammer genoeg in het zijnet. Daarna belandde de wedstrijd in de eindfase, waarbij beide teams op zoek gingen naar de winnende goal. Tien minuten voor tijd mocht Sparta een hoekschop nemen. Bij de tweede paal kopte Robin van der Sman de bal binnen: 2-3. In het restant van het duel kregen beide teams geen kansen meer om de eindstand te veranderen. Het bleef 2-3 en dat was voor Slikkerveer wel een domper, want het had meer verdiend.

Komende zaterdag 25 maart speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Fc Binnenmaas. Bezoekers van deze wedstrijd dienen rekening te houden met de afsluiting van de Heinenoord voor alleen de heenweg. De omleiding loopt via de Kiltunnel.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede (63 – Steven de la Rambelje), John van Vugt (72 – Damion Janssen), Romain van Bruggen, Valerio Vers, Ronald Capelle, Jesse Ringlever, Ryan van Dongen (84 – Aaron Plaizier), Robert Kosten (84 – Chevillio Halden), Bas Mulder (63 – Mitchell Drogt) en Sander Hazebroek.

Foto’s: Roelie ’t Jong

Ronald Capelle schiet de 1-0 binnen
Mitchell Drogt bijna langs de Sparta-keeper

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.