menu Home
Politiek

SGP op werkbezoek in Nieuw-Reijerwaard

Paul | 6 maart 2023

Op uitnodiging van wethouder Kees van der Duijn Schouten heeft de Provinciale Statenfractie van de SGP een werkbezoek afgelegd in Nieuw-Reijerwaard.

Het werkbezoek begon bij Hillfresh, dat is verhuisd om plaats te maken voor de bouw van zo’n 3.500 huizen in Barendrecht (het project Stationstuinen). Naar verwachting leidt dit tot veel extra autoverkeer op de Veren Ambachtseweg naar de A15. Een extra reden voor Van der Duijn Schouten om zijn provinciale partijgenoten te wijzen op de noodzaak van een extra oprit vanaf Nieuw-Reijerwaard naar de A16.

De SGP’ers kregen vervolgens een presentatie van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard. Daar werd duidelijk hoe groot het economische belang van Nieuw-Reijerwaard is. Nu al wordt in dit gebied jaarlijks voor 6 miljard euro aan groente en fruit verhandeld. Naar verwachting levert de ontwikkeling Nieuw-Reijerwaard tot bedrijventerrein uiteindelijk dan ook minstens 4.000 extra banen op.

Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan Bakker Barendrecht. Daar ging het gesprek vooral over de moeilijkheid om al deze banen ook daadwerkelijk opgevuld te krijgen. Zo is er met name een groot tekort aan mensen met een mbo-opleiding.  En dat tekort neemt alleen maar toe.

“Tijdens een bezoek als vandaag wordt weer duidelijk hoeveel kansen Nieuw-Reijerwaard biedt voor Ridderkerk en de provincie, maar dat wij ook met elkaar nog een aantal problemen moeten oplossen. Daar hebben we als provincie en gemeente elkaar voor nodig.  Ik ben blij dat ook de SGP Zuid-Holland zich hiervoor inzet”, aldus Van der Duijn Schouten.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.