menu Home
Politie

Verdachte (49) fatale schietpartij Zwijndrecht aangehouden

Paul | 25 februari 2023

De politie heeft zaterdagmiddag rond 12.30 in de omgeving van Kethelbrug in Schiedam de 49-jarige voortvluchtige man aangehouden die wordt verdacht van moord en poging tot moord op twee vrouwen op 21 januari in Zwijndrecht.

Door een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk, kon de verdachte door de Dienst Special Interventies (DSI) worden aangehouden. Hij is ingesloten. Op het moment van zijn aanhouding zat de verdachte alleen in een auto. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Schietincident
Zaterdagmiddag 21 januari overleed een 66-jarige Dordtse vrouw na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond.

Dank
Sindsdien is onvermoeid naar de verdachte gezocht waar hulp van publiek een grote rol speelde. Door het Openbaar Ministerie werd een beloning van 30.0000 euro uitgeloofd voor de tip die leidde tot de aanhouding.
Politie en OM danken iedereen voor het meedenken, delen van informatie en het uitkijken naar de verdachte.

Familie opgelucht

De familie van de slachtoffers laat in een verklaring weten: “Tot onze grote opluchting kregen we aan het begin van deze zaterdagmiddag van de politie het fantastische nieuws dat het onderzoeksteam de voortvluchtige dader van de schietpartij heeft gepakt. We hadden dit weekeinde geen betere mededeling kunnen krijgen.”

Ze zeggen een ‘emotionele week’ achter de rug te hebben en bedanken de politie, het OM en ‘iedereen die ons al dan niet in gedachten heeft gesteund en heeft meegeholpen bij de klopjacht.’

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.