menu Home
Politiek

Vers burgemeestersbloed

Paul | 6 november 2022

door onze politiek redactie:

Na ruim twaalf jaar is het eindelijk weer eens zover dat Ridderkerk zich kan gaan opmaken voor de komst van een nieuwe burgemeester.

De voorbereidingen daarop zijn al begonnen. In het kader van de burgerparticipatie is een enquête gehouden onder de Ridderkerkse bevolking. De uitkomst daarvan is meegenomen in de profielschets. Helaas was de response niet overweldigend. Slechts 673 reacties op ruim 47.000 inwoners maakt dat er maar 1,43% gereageerd heeft. De uitkomst is op een aantal vlakken wel bijzonder. De nieuwe burgemeester moet er zijn voor alle Ridderkerkers, hij of zij moet zichtbaar aanwezig zijn en benaderbaar, betrouwbaar en integer en vooral verbindend. Bovendien weet hij of zij om te gaan met verschillen en deze positief om te zetten. Met elkaar in plaats van tegen elkaar, hetgeen bevestigt dat de polarisatie in Ridderkerk de laatste jaren ook is toegenomen. Namens de raad is er een vertrouwenscommissie samengesteld en deze heeft de profielschets opgesteld. Zo zal deze commissie ook nauw betrokken worden en zijn bij de sollicitatieprocedure. Overigens is het bij prijsvragen en quizen te doen gebruikelijk dat medewerkers en familieleden van medewerkers van de organisatie zijn uitgesloten van deelname. Dat zal toch zeker ook wel gelden voor de leden van de vertrouwenscommissie. 


Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.