menu Home
Algemeen

Succesvolle World Police and Fire games.

Paul | 3 augustus 2022

door Hans Muntz

Zondag zijn de World Police and Fire games succesvol afgesloten. Duizenden sporters hebben in 63 sportonderdelen gestreden om de hoogste eer. Een zeer geslaagd evenement waarbij de vrijwillige brandweermensen uit Ridderkerk op sportief en ondersteunend gebied hun steentje hebben bijgedragen.

Vorige week donderdag streed de afvaardiging uit Ridderkerk als Nederlands team op de Binnen Rotte in Rotterdam op twee wedstrijd onderdelen. Allereerst moesten er twee runs gedaan worden met de Hose Cart. In de middag stonden twee runs op het onderdeel Bucket Brigade op het programma. Bij beide onderdelen was snelheid en behendigheid van groot belang. Afrollen van slangen, opzetten van een ladder, vullen van een vat en het om spuiten van bord. Zaken die voor brandweermensen bijna dagelijks werk zijn. Alhoewel, de omstandigheden waren anders. Nu moest er op snelheid gestreden worden met teams uit Spanje (Barcelona en Madrid), België (Antwerpen) en Turkije (Istanboel). Het werd een spannende strijd die op seconden gewonnen en nipt verloren werd. Goud was er bij de Hose Cart en zilver, achter Istanboel, bij de Bucket Brigade. Bernard Oevermans, Maurice de Veth, Dennis van de Lagemaat, Joost Stok, Arjan den Besten en Robert van de Linden, onder leiding van teamcaptain Sebastiaan Heyman konden na afloop zeer tevreden zijn. De leiding van de W.P.F.G. kon dus ook trots zijn op het Nederlandse team dat bestond uit vrijwilligers van de post Ridderkerk. Volgend jaar, normaal om de twee jaar maar deze editie was een jaar uitgesteld, zijn de wedstrijden in Winnipeg, de hoofdstad van de provincie Manitoba in Centraal Canada. Of de ploeg daar de eer kan verdedigen blijft de vraag. Twee jaar later zijn de spelen in Birmingham Alabama.

Dat de prestatie ook het gemeente bestuur niet was ontgaan bleek op de oefenavond. Wethouder Henk van Os zette de ploeg in het zonnetje en bedankte hen namens het gemeente bestuur. Dit zeer grote evenement kan niet zonder vele vrijwilligers. Uit Ridderkerk hebben diverse brandweermensen ondersteunende werkzaamheden gedaan om de WPFG tot een succes te maken. Dit allemaal naast hun eigen werk en het vrijwilligers werk bij de brandweer. Hulde hiervoor.

Foto’s: Dennis van Wingerden

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.