menu Home
AlgemeenGemeente Nieuws

Vrijwilligersprijzen voor Monique Spijkerman en Maaltijdbezorgers Riederborgh

Paul | 3 januari 2022

De winnaars van de Ridderkerkse vrijwilligersprijzen zijn bekend: Monique Spijkerman en de Maaltijdbezorgers van Riederborgh. Wethouder Marten Japenga reikte de prijzen maandag uit, samen met kinderburgemeester Maylin Ouwens en Junaidah Beun van het vrijwilligerssteunpunt van Facet Ridderkerk.

De Jaap van der Graafprijs (voor individuele vrijwilligers) is toegekend aan Monique Spijkerman. Zij opende een aantal jaar geleden buurthuis Wijkgebouw Trefpunt Oost. Monique is daardoor al lange tijd van groot belang voor wijk Oost. De groepsprijs ging naar de zeventien Maaltijdbezorgers van Riederborgh. Zij rijden elke ochtend onvermoeibaar heel Ridderkerk door om mensen te voorzien van een maaltijd. Zo worden Ridderkerkers die minder mobiel zijn, dagelijks voorzien van een maaltijd.

De prijzen bestaan uit een geldbedrag van 350 euro, te besteden aan vrijwilligersactiviteiten, en een door de Ridderkerkse kunstenaar Jorgen Snoep ontworpen emaillen bordje.

De andere genomineerden voor de twee prijzen waren Joost Trouw, Wim Hermans, de surveillanten van Buurtpreventie Bolnes en de Flexers van Present Ridderkerk. In De Blauwkai was de afgelopen maanden te lezen wat hen inspireert en motiveert.

De gemeente Ridderkerk hecht grote waarde aan de inzet van vrijwilligers. Daarom kent de gemeente, in samenspraak met Facet, jaarlijks de vrijwilligersprijzen toe. De prijzen zijn bedoeld voor een persoon, vrijwilligersproject of -organisatie die een positieve bijdrage levert aan een organisatie, wijk of buurt. Onder normale omstandigheden vindt de uitreiking plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie. Door corona ging deze voor de tweede jaar op rij niet door.

Op de website en social media-kanalen van de gemeente is vanaf dinsdag 4 februari een filmpje van de prijsuitreiking te zien.

Foto’s: Jos Wesdijk, gemeente Ridderkerk

De prijsuitreiking bij de Maaltijdbezorgers van Riederborgh.

Monique Spijkerman neemt de prijs in ontvangst.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.