menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Ook de dames van Saturnus uit Leiden te sterk.

Paul | 15 november 2021

door Hans Muntz

Zonder de geblesseerde Cynthia Brand en Brigitte Stout zijn de dames van Drechtsteden opnieuw tegen een zware nederlaag opgelopen. Saturnus Leiden was met 39-15 veel te sterk.

De Leidenaren bleken al gauw een geduchte tegenstander. Binnen de kortste keren stond het 6-2 op het scorebord. Toen ook nog Kayleigh Vos geblesseerd het veld moest verlaten, was het uitzicht op een goed resultaat snel verdwenen. Drechtsteden vocht voor wat het waard was met de sterk keepende Dunja Berkhout in het doel. Maar de ploeg kon niet voorkomen dat het verschil bij rust al was opgelopen tot 19-7. Ook in deel 2 werd de ploeg geconfronteerd met een uitvaller. Lisanne Paleewong kon met een blessure niet verder waardoor de druk op het team nog groter werd. Renate du Buisson trok enkele malen aan de noodrem wat weer dan weer tijdstraffen opleverde. De laatste 10 minuten kon de stand (36-10) iets positiever worden bijgesteld. Iona Iroftei en Joyce Tarmond maakten met enkele fraaie treffers de einduitslag iets dragelijker (39-15). 

Met de vele blessures wordt het voor trainer Raymond van der Staay met de week lastiger om het team samen te stellen. Gelukkig kan het eerste nog worden aangevuld door spelers uit het tweede en de A junioren. Ondanks de tegenslag blijft de coach samen met het team positief en hoopt op betere tijden. Zondag is er weer een kans als WPK/Westlandia 4 op bezoek komt (14.00 uur Reyerhal). Deze ploeg staat ook in het rechterrijtje met 2 punten uit 3 wedstrijden. 

Programma

Zaterdag 20 november

Heren              20.20 uur        Drechtsteden 1 – United Breda/Orion R 1

Heren              18.40 uur        Drechtsteden 2 – Auto Smeeing/B.D.C. 2

Zondag 21 november

Dames            14.00 uur        Drechtsteden 1 – WPK/Westlandia 4

Dames A jun.  12.30 uur        Drechtsteden 1 – VENECO/VELO 2

Dames A jun.  11.15 uur        Drechtsteden 2 – D.I.O.S. 2

Heren A jun.   11.15 uur        Atomium’61/Savosa 1 – Drechtsteden

Foto’s: Ruud de Jong

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.