menu Home
Algemeen

Geslaagde senioren fittest

Paul | 27 september 2021

In het kader van de Nationale Sportweek en het leefstijlprogramma Ridderkerk Langer Gezond is vrijdag 24 september een fittest georganiseerd in sporthal De Fakkel. De gezondheidstest was speciaal voor bewoners tussen 65 t/m 75 jaar uit de wijken Centrum, West, Oost en ’t Zand.

Facet Ridderkerk, Gemeente Ridderkerk en Sportservice Zuid-Holland verzorgden samen deze dag. Deze zevende editie was net als andere jaren weer een succes. Vele deelnemers ondergingen een uitgebreide gezondheidstest. Deelnemers konden getest worden op lenigheid, kracht, uithoudingsvermogen, lengte en gewicht, bloeddruk enz. Bij afwijkende scores kon men terecht bij een arts. Dit was een huisarts die in het verleden gewerkt heeft bij Het Doktershuis. Na afloop van de testen werden alle gegevens ingevuld in de computer en kregen de deelnemers een passend beweegadvies.

“Een eenmalige test is natuurlijk leuk, maar structureel sporten/bewegen is natuurlijk veel belangrijker”, zegt Jesper Lagendijk, trajectbegeleider bij Facet Ridderkerk. “Daarom konden de deelnemers na de test informatie ophalen bij de verschillende Ridderkerse sport- en beweegaanbieders. Dit jaar stonden de informatiekramen buiten bij het zwembad. Hier kon iedereen informatie ophalen of inschrijven. Enkele aanbieders waren o.a. Sportief met Mark, Saturnus, Vrijwilligerssteunpunt Facet, Run on Wheels, Crossfit Ridderkerk, Het Zonnekind, Go Health fitness, Larosa en Sportservice Ridderkerk. Door de uitgebreidheid van de testen waren er veel vrijwilligers, collega’s en stagiaires nodig om dit evenement mogelijk te maken. Met elkaar hebben we gezorgd voor een mooie dag. Volgend jaar organiseren we de test opnieuw dan voor inwoners uit andere wijken.”

Wilt u gaan bewegen maar weet u niet precies wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.