menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws; Weer even wennen voor handbalsters Drechtsteden.

Paul | 30 augustus 2021

door Hans Muntz:

Het was wennen voor de dames van Drechtsteden tijdens hun eerste officiële wedstrijd sinds september vorig jaar. Tegen E.H.C. bleek al snel dat de tegenstander verder was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Trainer Raymond van der Staay gebruikt de buitencompetitie als voorbereiding op de zaalcompetitie die eind oktober van start gaat. Hij zag dat zijn team, tegen de jonge en dynamische tegenstanders uit Leidschendam, in het eerste deel nog redelijk stand kon houden. Maar naarmate de wedstrijd vorderde bleek dat er op speltechnisch als conditioneel gebied nog veel moet gebeuren. De ploeg werd al gauw geconfronteerd met een achterstand. Uiteindelijk liep die op tot een geflatteerde 6-25 nederlaag.

Van der Staay was niet erg onder de indruk van de nederlaag. Hij was al lang blij dat er weer gespeeld kon worden. “We zijn nog maar net bezig met de voorbereiding op het seizoen en weten dat er nog veel werk te verzetten is. Ik ben al lang blij dat we deze wedstrijd zonder al te veel pijntjes hebben kunnen uitspelen. De komende weken gebruiken we om conditioneel sterker te worden en te bouwen aan een stabiel team.” Pas op 12 september komt de ploeg weer voor de buitencompetitie in actie.        

Programma

Zondag 12 september

Dames            13.05 uur        Stompwijk’92/1 – Drechtsteden 1

Dames Drechtsteden

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.