Ridderkerk FM Sportnieuws; Slikkerveer speelt goed tegen COAL

Paul | 30 augustus 2021

door Arjan ’t Jong:

Op zondag 29 augustus 2021 speelde Slikkerveer een vriendschappelijk uitduel tegen het Rotterdamse COAL, dat in de tweede klasse uitkomt. In de openingsfase kreeg de thuisploeg een tweetal kansen om de score te openen, maar beide schoten verdwenen naast het doel. Na een kwartier spelen kreeg Slikkerveer ook een grote kans. Na goed doorgaan via de rechterflank tot aan de achterlijn belandde de bal via een overstapje van Bas Mulder bij Ronald Capelle. Zijn schot in de linkerhoek werd echter net naast getikt door de doelman van COAL. Een kleine tien minuten later bracht Robert Kosten wederom Ronald Capelle in goede positie voor het doel, maar ook dit keer werd het schot net naast getikt door de Rotterdamse goalie. In de 32-ste minuut moest Tom Mulder reddend optreden na een kopbal uit een vrije trap. Daarna golfde het spel weer naar het andere doel, waar Chevillio Halden voorzette op Robert Kosten, maar zijn inzet ging naast.
In de 35-ste minuut was het plots wel raak voor COAL. Ondanks vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Slikkerveer keurde de scheidsrechter de treffer goed: 1-0. Daarna kwam Slikkerveer een korte periode onder druk te staan, maar Tom Mulder bracht tweemaal redding. De laatste kans voor rust was van Robert Kosten, die zelf de bal ontfutselde in de COAL-defensie, maar zijn lage inzet gestuit zag door de benen van de keeper.
In de tweede helft nam Slikkerveer meteen het initiatief. Dat leverde in de 50-ste minuut ook de gelijkmaker op. Na een corner vanaf de linkerkant bleef de bal in een kluwen spelers liggen, waarna Boy van Reede de bal binnen werkte: 1-1. In de 55-ste minuut wisselde trainer Driss El Akchaoui onder andere Ramon Joosen, die zijn debuut maakte in het eerste elftal. In de 66-ste minuut slalomde een speler van COAL langs een aantal Slikkerveerders met flink wat klutsgeluk, waardoor hij de bal eenvoudig langs Tom Mulder in het doel kon schuiven: 2-1. Slikkerveer stroopte daarna de mouwen nog maar eens op. Met verse krachten Hakan Mutlu (debutant) en Wesley Bosman (bijna debutant, want hij speelde jaren geleden al eens als A-junior mee) kwam er wat meer druk op de defensie van COAL. In de 84-ste minuut stoomde Bas Mulder op over de linkerflank naar de achterlijn. De ook al goed ingevallen Tico ten Have legde de bal van Bas Mulder verder terug op Robert Kosten, die in de verre hoek binnen schoot: 2-2. Robert Kosten had in de blessuretijd ook nog een mogelijk winnende treffer op zijn schoen, na goed voorbereidend werk van Hakan Mutlu, maar zijn inzet gaat net naast. Al met al kan trainer Driss El Akchaoui terugkijken op een goed oefenduel tegen een klasse hoger acterend COAL.

Opstelling: Tom Mulder, Nick Geluk (68 – Wesley Bosman), Denno Stoffels (55 – Ramon Joosen), Boy van Reede, Sem Seifi, Ronald Capelle, Aaron Plaisier (55 – Tico ten Have), Jesse Ringlever, Bas Mulder, Chevillio Halden (68 – Hakan Mutlu) en Robert Kosten.