Ridderkerk FM sportnieuws: Verslagen wedstrijden 17 juni

Paul | 17 juni 2021

door Arie Ouwens:

Oekraïne – Noord Macedonië
Ook vandaag geldt het hitteprotocol voor uw sportredacteur, vandaar dat er ene kort verslag van de wedstrijden van 15 en 18 uur volgt.
De eerste helft was zeer matig van beide kanten. Oekraïne had een overwicht en kreeg een reeks van kansjes.
In de 9e minuut liet Yaremchuck een grote kans onbenut, en gelet op de vele kansjes en kansen was het wachten op een doelpunt voor Oekraïne.
OP het half uur kreeg Oekraïne een corner te nemen, Karavaev speelde de bal achter zijn standbeen door naar de tweede paal waar Yaremchuck de bal binnen kon tikken 1-0.
Vijf minuten lag de 2-0 achter doelman Dimitrievski (Noord Macedonië), Yaremchuck rondde een knappe aanval van Oekraïne af.
Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft gaf Noord Macedonië meer tegenstand en werd het regelmatig gevaarlijk voor het doel van Oekraïne.
Zo ook in de 55ste minuut, Karavaev wilde de bal uit de 16 meter schieten, maar de sluwe Pandev zette zijn voet voor de voet van Karavaev en ging theatraal onderuit en de scheidsrechter beloonde dit met een strafschop.
Alioski nam deze maar doelman Busschan keerde de bal, echter in de herkansing schoot Aliski alsnog raak.
Kansen kwamen over en weer met voor beide teams, maar Tsigankov vrije kans en Marynovski (strafschop) hadden het vizier niet op scherp staan.
Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 over winning voor Oekraïne en zijn zei nog in de race naar de volgende ronde.
Noord Macedonië heeft nog een reisje naar Amsterdam tegoed om tegen Nederland te spelen, daarna kan het vakantie vieren beginnen.

Denemarken – België
Vanaf de aftrap pakten de Denen de Belgen bij de keel, de in het wit gestoken Belgen hadden nauwelijks door wat er aan de hand was of de bal lag al achter doelman Courtois.
Denayer speelde de bal nonchalant buitenkantje schoen terug op Vertongen, daar zat Youssuf Poulsen tussen die dit buitenkansje niet liep lopen 0-1.
De eerste helft bleef een spel tussen de kat Denemarken en de muis België, de Denen lieten de Belgen niet in hun spel komen en jaagden fel en geconcentreerd op hun tegenstander.
De Denen Delany en Damsgaard waren soms ongrijpbaar voor hun tegenstander en brachten de Belgische verdediging regelmatig in problemen.
Aanvallen kon België hier heel weinig tegenover stellen en kwam de rust met een meer dan verdiende voorsprong van Denemarken.

De tweede helft bracht België Kevin de Bruijne in voor Mertens, kennelijk gaf dit zijn medespelers vertrouwen.
België nam het initiatief drong de Denen de terug in een defensieve houding. De Belgen vonden elkaar steeds makkelijker en werden steeds gevaarlijker.
In de 55ste minuut gebeurde wat er al even aan zat te komen, een schitterende aanval over diverse schijven kwam bij Kevin de Bruijne, die met een slimme actie Thorgan Hazard in staat stelde om de gelijkmaker aan te tekenen 1-1.
De Denen moesten nog meer terug, de Belgen gingen op zoek naar de voorsprong die kwam er dan ook in de 70ste minuut wederom een fraaie combinatie lag hieraan ten grondslag.
Het was uiteindelijk Kevin de Bruijne die de trekker overhaalde , van buitende zestien meter, 1-2.

Voor de Belgen werd het zaak om de Denen op de eigen helft te houden, in de laatste 10 minuten kwamen de Denen onder de druk uit en kregen nog een aantal goede kansen, maar de zuiverheid ontbrak.
De gehele wedstrijd overziende kregen de Denen te weinig, en mochten de Belgen in hun handen knijpen.