menu Home
Politiek

Toegankelijkheid van de Crezéepolder?

Paul | 16 mei 2021

door onze politiek redactie:

Zo’n vijf jaar na de openstelling van de Crezéepolder heeft Peter Kranendonk van de SGP Ridderkerk geconstateerd dat het voor mensen die slecht ter been zijn vrijwel onmogelijk is om daar en wandeling te maken.
Als oorzaken zijn genoemd een zwaar toegangshek en een onverhard pad.
De vragen die hierover door hem werden gesteld zijn intussen door het college beantwoord en daaruit blijkt het volgende. 
Het college is van de situatie op de hoogte maar beseft ook terdege dat niet elk gebied eenvoudig toegankelijk is te maken voor mensen met een loopbeperking.
Sterker nog, op de website van de beheerder, het Zuid-Hollands Landschap, staat vermeld dat de route niet geschikt is voor rolstoelen en/of kinderwagens.
Desondanks heeft het college aan deze coalitiepartner toegezegd met de beheerder in contact te zullen treden om te bespreken welke mogelijkheden er zijn om de polder beter bereikbaar te maken voor mensen met een loopbeperking.
Dat is en blijft uitermate bijzonder, diverse inwoners hebben er in het verleden ook naar gevraagd maar werden afgescheept met de mededeling dat het niet kon en wel om twee redenen, het is een natuurgebied en geen recreatiegebied en bovendien nog een getijdengebied ook.
Grote vraag die wij hebben is wat er dan aan het eerste “obstakel” wordt gedaan, zie met je rollator of een handgeduwde rolstoel maar eens de dijk op te komen.
Een elektrisch rolstoel is geen optie, want die is wettechnisch gelijkgesteld aan een bromfiets en (brom)fietsen zijn in de polder sowieso verboden.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.