menu Home
Politiek

Regeert de SGP in Ridderkerk?

Paul | 23 april 2021

door onze politiek redactie:

Gisteren vond er een raadsvergadering plaats.
Zoals te doen gebruikelijk begon de vergadering met het vragenuur voor raadsleden, waarin Daan Kardol van de SGP Ridderkerk aftrapte. Feitelijk was vastgesteld dat de supermarkt Dirk van den Broek in Bolnes op Goede Vrijdag na 19:00 uur haar deuren niet had gesloten, hetgeen volgens het aanwijzingsbesluit wel had moeten gebeuren.
In het college bleek te zijn afgesproken dat Henk van Os voor de beantwoording van de vragen zou zorgdragen en daaruit bleek het volgende. Henk bleek die avond door een bewoner te zijn gemaild over dit feit.
Er was, ondanks de coronacrisis waarin we op dit moment verkeren, geen vrijstelling verleend voor een extra openstelling. Overigens was er nog niet eerder een overtreding geconstateerd.
Het incident is onder de aandacht gebracht van het team toezicht en handhaving, die heeft dinsdag direct na Pasen een bezoek gebracht aan de betreffende vestiging en de bedrijfsleider erop aangesproken.
De winkel kan er op rekenen dat deze de komende feestdagen ook extra wordt gecontroleerd.
Mogen we dit bijzonder vinden ? Er wordt in Ridderkerk op diverse wegen stelselmatig onverantwoord hard gereden, er vinden diverse vuildumpingen plaats, er wordt hier en daar openlijk gedeald en nog nooit zijn daar extra handhavers op afgestuurd. Maar aantasting van de zondagsrust en aanverwante “dagen” wordt in Ridderkerk blijkbaar als één van de zwaarste misdrijven bestempeld.
Hoe geloofwaardig ben je dan als college?

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.