menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws: Voorjaarstrainingen Vrouwen Voetbal Academie Rijnmond

Paul | 18 februari 2021

Wat begon als een initiatief van Andrew Thomas, hoofdtrainer van de vrouwen van RVVH, is binnen twee jaar uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van RVVH vrouwen. De afgelopen twee jaar waren de trainingen voor meisjes uit de regio een groot succes. Samen met selectiespeelsters van de Ridderkerkse club verzorgt Thomas ook in dit voorjaar weer 10 trainingen voor meisjes van 8 t/m 19 jaar verdeeld in diverse groepjes. Je hoeft niet bij RVVH te voetballen om mee te doen. Sterker nog… De VVAR wil juist alle meisjes bij clubs in de regio naar een topniveau brengen.

Met twee teams in de landelijke klassen is RVVH één van de meest toonaangevende clubs binnen het vrouwenvoetbal in de regio Rijnmond.  Vrouwen één speelt op het hoogste amateurniveau, de Topklasse. Het tweede team speelt eerste klasse. Andrew Thomas is een ervaren trainer met een passie voor het vrouwenvoetbal.  Hij vindt dat er nog te weinig aandacht is voor vrouwen en meisjes binnen veel verenigingen. Daarom is VVAR opgericht. Met VVAR willen we laten zien dat plezier en topsport prima samengaan. Sterker nog, wij geloven dat plezier de basis is voor goede prestaties.

‘Ruim 160.000 vrouwen en meisjes in Nederland voetballen in clubverband.  Toch zien wij dat er vaak talent verloren gaat omdat meisjes te weinig aandacht krijgen binnen hun club. Meestal komt dat omdat er net te weinig meisjes zijn om een team te vormen of omdat het gemiddelde niveau van het team te laag is voor talentvolle speelsters.  Ook dan is plezier belangrijk maar plezier krijg je juist ook van uitdagingen. VVAR biedt die extra uitdaging met leuke, intensieve en nuttige trainingen.  Extra, dus je blijft bij jouw team trainen en spelen en volgt op zondag een extra training van een Topklasse trainer en selectiespeelsters van RVVH’ aldus Andrew Thomas.

In het voorjaar van 4 april tot aan de zomer organiseert de VVAR ‘open trainingen’ voor meisjes van 8 t/m 12 jaar oud, 13 t/m 15 jaar en 16 jaar en  ouder. Het maakt niet uit of jijzelf, of anderen, vinden dat je talent hebt of niet. Iedereen mag meedoen! Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan techniek, handelingssnelheid,  kracht, stabiliteit en coördinatie, snelheid en natuurlijk heel veel plezier. Daarnaast vinden we het bij VVAR belangrijk dat je een speelster wordt die zich zo goed  ontwikkeld dat je veel aan de bal komt in wedstrijden en daardoor net even wat meer aan een team toevoegt dan een ander speelster. ‘Wij willen dat meisjes die bij de VVAR getraind hebben opvallen in hun team. Of ze nu tussen de jongens spelen of in een meidenteam’ zegt Thomas.

De trainingen vinden plaats bij RVVH in Ridderkerk. De 10 trainingen kosten € 135,00 inclusief een uniek VVAR voetbalshirt of short. Inschrijven en informatie op www.vrouwenvoetbalrijnmond.nl

Foto: Pottfotografie.nl

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.