menu Home
Politiek

Containerklucht in de Anna Bijnsstraat

Paul | 9 februari 2021

door onze politiek redactie

Op 30 december 2020 heeft Karin Kayadoe van Leefbaar Ridderkerk een aantal vragen gesteld over een container die al geruime tijd in de Anna Bijnsstraat stond. Deze container, geel van kleur, nam twee parkeerplaatsen in beslag en leidde mede daardoor tot ergernis bij diverse inwoners.
Uit de beantwoording van de vragen blijkt dat er voor de plaatsing van deze of een andere container geen vergunning was aangevraagd, laat staan dat deze was verleend. Voor de goede verstaander, dat dient dus wel te gebeuren.
Begin januari is de container verwijderd door de eigenaar, de dag erop stond er weer een ander (blauw van kleur) op een andere plek en ook die werd weer verwijderd door de andere eigenaar.
Dat is zo een paar dagen doorgegaan, maar op dit moment staat er geen container meer op de parkeerplaats. Er zijn drie formele meldingen gedaan in het Green Valley systeem, in vervolg daarop hebben de Boa’s getracht te achterhalen wie de huurder(s) van de container(s) was/waren.
Daar ging nogal wat tijd mee heen, het leidde ook niet tot het gewenste resultaat, waarna de zaak is overgedragen aan de afdeling juridisch handhaving. Daardoor is de reactie op ‘dat het uitgezocht gaat worden’ ook langer uitgebleven.
Tot slot wordt door het college vermeld dat er geen verschil is tussen het beantwoorden van de meldingen van raadsleden en van inwoners.
Dat laatste is dus een bewaarquote.

Written by Paul

Comments

This post currently has 1 comment.

  1. PATRICK van VELTUM

    9 februari 2021 at 16:22

    lijkt me toch niet zo moeilijk om dat te achterhalen en staat een naam op van de verhuurder en een container nummer.
    dan moet je een huurder toch kunnen achterhalen.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.