menu Home
Politie

Donkere Dagen Offensief actie in Oude Maas

Paul | 2 december 2020

Op de avond van maandag 30 november 2020 zijn er binnen het basisteam Oude Maas Donkere Dagen Offensief (DDO) acties gehouden. Op diverse plekken in het basisteam, welke bestaat uit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Hoogvliet en Pernis, is er (extra) gesurveilleerd. In de gemeenten Hoogvliet en Albrandswaard zijn er diverse verkeerscontroles gehouden, waarbij er meerdere bekeuringen zijn geschreven voor onder andere geen verlichting op de fiets of met de auto voeren. Politiestudenten zijn onder begeleiding van de wijkagent de wijken in gegaan en hebben verschillende folders uitgedeeld bij seniorenwoningen, winkeliers en burgers op straat over wat nu precies verdacht gedrag is en hoe men vervolgens kan handelen. Tevens is er aan auto’s gevoeld om te kijken of er auto’s open stonden. Bij de auto’s die open stonden is er in de auto een folder gelegd, dat dit ook een inbreker had kunnen zijn! Ook collega’s van de bereden politie kwamen ondersteunen. Zij surveilleerden in verschillende winkelgebieden in het werkgebied. Tot slot zijn bij de DDO-actie ook de bij de politie bekende overlastlocaties meegenomen in de surveillance en hebben agenten op de politiemotor diverse donkeresteegjes bekeken. Ook als bewoner kunt u zelf een bijdrage leveren aan een veiligere woonomgeving. De dagen worden weer steeds korter. Als ’s avonds uw huis in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat u niet thuis bent en dat hij ongezien zijn gang kan gaan. U kunt daar gemakkelijk iets aan doen met goed licht én zicht in en om uw huis. Zie voor meer tips: https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html

Foto: Politie

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.