menu Home
Advertorial

Doe sociaal, koop lokaal !

Paul | 22 november 2020

De coronacrisis treft ons allemaal en vooral lokale ondernemers hebben het zwaar. Zeker met de decembermaand in aantocht kunnen deze winkeliers wel het spreekwoordelijke steuntje in de rug gebruiken.

Waarom zou je lokaal moeten kopen?

Door lokaal kopen worden lokale ondernemers gesteund. Lokale aankopen hebben ook positieve gevolgen voor diegene die de aankoop doet en de omgeving waar je leeft. hier een paar duidelijke punten om een lokale aankoop te doen.

1. Goed voor de lokale economie
Online shoppen doen we vaak bij een multinational of internationale keten. Hierdoor vloeit het geld als het ware uit de omgeving weg. Steun om die reden de lokale economie door te winkelen in je eigen omgeving.

2. Betere service
Lokaal kopen betekent vaak betere service. Wanneer er klacht zou zijn is de winkelier rechtstreeks aanspreekbaar. Wat betekend: geen geklungel in een vreemde taal met formulieren en e-mails of een wazige online helpdesk, waarbij het vaak wachten is op een antwoord. Bovendien hebben de winkeliers veel kennis van de producten en kun je daar dus beter advies inwinnen.

3. Helpt de gemeenschap
Hoewel dit in eerste instantie niet vanzelfsprekend lijkt, help je door lokaal te kopen indirect jezelf en de buurt waar je leeft. Lokale aankopen zorgen er namelijk voor dat het geld in de buurt blijft. Daardoor neemt bijvoorbeeld de welvaart voor de mensen om je heen toe en blijft jou sportvereniging wellicht bestaan door lokale sponsors die meer geld ter beschikking stellen.

4. Extra beleving
Ruiken, voelen, passen en advies krijgen over geur, kleur of stijl. Dat is een beleving die je niet krijgt via je schermpje, maar wel door lokaal winkelen.
Geen geknoei met maatvoering of toch net niet je geurtje.

5. Minder slecht voor het milieu
Over het algemeen maken lokale bedrijven gebruik van minimale transport- en verzendketens. Dat betekent minder vervuiling op meerdere vlakken. Ze verbruiken niet alleen minder energie en brandstof, maar kopen ook lokale producten en grondstoffen in, die een positief effect hebben op andere lokale winkels.

6. Meer werkgelegenheid
Lokale winkeliers die floreren zorgen relatief gezien voor meer werkgelegenheid. Meer omzet biedt uitbreidingsmogelijkheden. We helpen dus niet alleen bestaande banen te behouden, maar ook om nieuwe banen te creëren.

Conclusie: Lokaal kopen is een goed idee
Lokaal kopen is altijd een goed idee, maar in coronatijd nog nét iets meer. Je steunt zo niet alleen de plaatselijke winkeliers, maar zoals gezegd ook de gemeenschap en zorgt dat het gebied waar je leeft aantrekkelijk en in ontwikkeling blijft.

Doe jij je aankopen voor Sint, Kerst en eindejaar dit jaar ook bewust bij lokale ondernemers ? Het zal enorm gewaardeerd worden, want samen zorgen we ervoor dat winkels en horeca de crisis zo goed mogelijk doorkomen, dat de winkels aantrekkelijk blijven en werknemers hun baan behouden.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.