menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws, De Derde Helft

Paul | 18 oktober 2020

door Arie Ouwens

Bij de amateursporten is er voorlopig geen “derde helft” vanwege de maatregelen die het kabinet afgelopen dinsdag bekend maakte.
Alleen het betaalde voetbal mocht, zonder publiek, blijven doorgaan.
Later deze week kwam daar de eredivisie dames bij, goedgekeurd door staatssecretaris Tamara van Ark.
En dat is vreemd, de dames eredivisie valt onder de tak amateurvoetbal van de K.N.V.B. en dus niet onder het Betaalde Voetbal.
Ten opzichte van andere sporten wordt er nu iets scheef getrokken, bij diverse takken sport wordt er wellicht nog op een hoger niveau geacteerd dan bij de eredivisie damesvoetbal.
Hierbij denk ik onder andere aan, hockey, volleybal en handbal.
Zowel bij de heren als de dames wordt hier op hoog niveau gespeeld het is dan ook vreemd dat deze takken van sport niet in hun competitie verder mogen en het voetbal wel.
Ook in deze takken van sport kunt je publiek weren en sporthallen hebben tegenwoordig ook hele goede ventilatie.

Vanmiddag heb ik zitten kijken naar de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta in de kuip.
Het was een gedrocht van een wedstrijd, waar Feyenoord in de laatste seconde Bylow op hun blote knieën mochten bedanken dat hij voorkwam dat Sparta er alsnog met de, onverdiende, winst vandoor zou gaan, het bleef hierdoor 1-1.
Waarom ik verder niets over deze wedstrijd schrijf, komt omdat hij pijn aan je ogen deed, zo slecht werd er door beide teams gespeeld.

Met het ene oog op voetbal gericht was mijn andere oog gericht op het wielrennen, De Ronde van Vlaanderen, de laatste klassieker van dit seizoen en de Ronde van Italië, beter bekend als de GIRO.
In de ronde van Vlaanderen kwam het toch tot een gevecht tussen de twee, verwachtte kanonnen Wout van Aert en Matthieu van de Poel.
In de slotfase waren zij, samen met Julian Alaphilippe weggesprongen. Echter de Fransman botste 34 km voor het einde op een stilstaande motor en moest de strijd staken.
Van Aert en v.d. Poel, die met elkaar in de clinch lagen tijdens en na Gent – Wevelgem, bleven kop over kop doorgaan tot een kilometer voor de meet, daar begon het pokeren en het was Matthieu van de Poel die van kop de sprint aanging en van Aert met een banddikte klopte.
Na Pa Adrie van de Poel, is Matthieu de tweede van de Poel die deze klassieker op zijn naam weet te schrijven.

In de Giro was het de vraag of Wilco Kelderman kans zou zien, om in de bergetappe van deze middag, het roze te veroveren op Joao Almeide.
Zo’n 7 kilometer van de finish gaf de ploeggenoot, van Kelderman, Jai Hindley gas en alleen Tao Geoghegan Hart en Kelderman konden volgen.
Tot een ritoverwinning voor Sunweb kwam het niet, de Brit Geoghegan kaapte de ritoverwinning voor de neus van Kelderman en Hindley weg.
Ook voor de roze trui kwam Kelderman net te kort hij strandde op 15 seconde van Almeida.
Morgen is er een rustdag in de Giro en dinsdag wacht een heulveletappe, woensdag is er een aankomst bergop dan ligt de finish op de Madonna, wie weet heeft Kelderman dan de benen om de roze trui te veroveren.
Maar eerst is het afwachten of renners en begeleiding zonder corona getest worden.

Dinsdag begint ook de Ronde van Spanje, de Vuelta, daar zullen de ogen gericht zijn op Jumbo- Visma, waar Roglic en Dumoulin als één van de kanshebbers van start zullen gaan.
In de eerste dagen zal het klassement al vorm krijgen, want de eerste drie etappes moet er flink geklommen worden.

Vanmiddag werd er in de eredivisie ook de eerste topper van het seizoen gespeeld, tussen Ajax en Heerenveen.
De Friezen beten behoorlijk in het Amsterdamse stof, want met een 5-1 nederlaag keerde zij huiswaarts.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.