menu Home
Sport

Ridderkerk FM Sportnieuws, Rijsoord weer met lege handen

Paul | 26 september 2020

door Wim de Rooij

DOORWERTH – En weer moest Rijsoord de punten aan de tegenstander laten. Een tegenstander waartegen wel degelijk een goed resultaat te boeken was. En de wedstrijd ging gelijk op tot het moment dat de zwak leidende scheidsrechter Dogterom de thuisploeg met een strafschop in het zadel hielp. Daar helpt keihard werken niet tegen, echter met de instelling van vandaag zijn er voor de Kraaien op termijn toch resultaten te boeken.

Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Duno D in Doorwerth op het programma. De ploegen kennen elkaar nog van het vorige seizoen toen de zes punten netjes verdeeld werden. Thuis werd er gewonnen en in Doorwerth verloren. Dit seizoen heeft Rijsoord nog geen punten behaald en boekte Duno D vorige week in de uitwedstrijd tegen Achilles 29 de eerste overwinning. Twee gelijkwaardige ploegen, ook qua lengte van de spelers, en dus lagen er kansen voor beide teams.

Strafschop
Met veel inzet werd aan de wedstrijd begonnen. Er werd veel strijd geleverd zonder tot echt grote kansen te komen. Met bijna een kwartier was er een eerste grote kans voor Rijsoord. Danilo Alkema ging op rechts diep en kreeg zelf een schietkans, maar koos ervoor de bal breed te leggen op Guillermo Pinas. Zijn schot verdween in de handen van doelman Patrick ter Mate. Rijsoord was op dat moment aan een goede periode bezig, waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd was. Kort daarna een snelle gele kaart voor Donovan Lieo Anjie, die met een felle ingreep de bal speelde. Scheidsrechter Thijs Dogterom beoordeelde het als onbesuisd spel en trok gelijk een gele kaart. De wedstrijd bleef heen en weer golven, echter aan beide kanten werden te weinig kansen gecreëerd. Na 35 minuten kreeg de thuisploeg een strafschop toegewezen. Eerst werd een aanval van Rijsoord met een handsbal van een speler van Duno D onderbroken. De scheidsrechter wuifde de protesten weg, echter slechts enkele tellen later lag de bal voor doelman Christian van Wijngen op de stip. Donovan Lioe Anjie kreeg van dichtbij de bal tegen zijn arm geschoten, terwijl de arm langs het lichaam gehouden werd. Ondanks alle protesten bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing en mocht Roy Talsma het vonnis vellen; 1-0. Direct daarna werd trainer Brasco Tuvaljevic met een rode kaart van het veld gestuurd. De trainer van Rijsoord protesteerde in nette bewoordingen tegen de beslissing van de scheidsrechter, zoals trainers wel meer doen. Ervaren scheidsrechters gaan vaak het gesprek aan met een trainer en lossen het op die manier op. Scheidsrechter Dogterom ging echter niet in discussie en toonde van verre de rode kaart. Rijsoord voelde zich nadrukkelijk benadeeld door de arbitrale dwaling. Nadat de stofwolken wat waren opgetrokken en Rijsoord nog niet hersteld was lag het tweede doelpunt voor de thuisploeg al in het ‘mandje’. Een voorzet werd door alweer Roy Talsma ingekopt; 2-0. Doelman Christian van Wijngen had hier wellicht moeten ingrijpen, maar dat herstelde hij door een vlammend schot van Zefanho Kiriwenno drie minuten voor de rust prachtig te keren.

Na de rust volgden nog twee doelpunten voor Duno D, waarbij aan het derde doelpunt een luchtje van buitenspel hing. Echter de assistent liep enkele meters achter de achterste linie van Rijsoord, waardoor hij een buitenspelgeval nooit had kunnen waarnemen. Het paste deze zaterdagmiddag in de beslissingen van het arbitrale trio. Uiteindelijk werd het dus een geflatteerde 4-0 overwinning voor de thuisploeg en moest Rijsoord na de wedstrijd met lege handen de deze zaterdag lange thuisreis maken.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Capelle op het programma. Capelle won afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Achilles 29 met 3-1 na eerst achter te hebben gestaan. Capelle heeft nu drie punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Met de juiste inzet en een portie geluk moet een goed resultaat tot de mogelijkheden behoren. De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

Opstelling: Christian van Wijngen – Donovan Lioe Anjie (69. Tevyn Biekman) – Menno Vooges – Maily Lopez – Jochem Bakker (46. Lorenzo van der Heijden) – Romano Niamut – Gazar Dermendjan – Danilo Alkema – Gianni Straal – Guillermo Pinas (69. Chantley Job) – Danny Haasdijk.Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.